Chile

Punta Arena, även kallat det Chilenska Patagonien är klart värt ett besök!
 

Resor till Chile - ett naturunder

Att utforska Chile är en oförglömlig resa för naturälskare! Den dramatiska naturen är ett naturunder för sig. Du kommer inte att bli uttråkad i detta land då de erbjuder massvis av olika aktiviteter för äventyrliga resenärer. Se pingviner, valar, chilenska fjordar, snöiga Anderna och fantastiska kustutsikter. Boka din resa till Chile hos KILROY travels!

Chile har öppnat upp sina gränser mot Peru, Bolivia och Argentina, vilket gör att det blir enklare att resa mellan länderna. Chile sträcker sig på 4300 km från Peru till sundet Magella. Den geografiska läget för Chile är fascinerande med havet på ena sedan och Anderna på den andra. Huvudstaden Santiago de Chile, huvudstaden i landet är en metropol med en av Sydamerikas mest dynamiska ekonomier. Skyskrapor och ett vibrerande stadsliv gör staden till en intressant kontrast mot tex. La Paz. Det finns många saker att se och utforska i Chile, vilket gör att du vill fortsätta din resa rätt fort från Santiago.

Värt att se

Punta Arenas är den chilenska staden längst i söder som länge har attraherat Antarktis forskare och turistfartyg. Turistfartygen ger dig möjlighet att se pingvin kolonier vid Otway Sound. Du har även möjlighet att se sälar och valar.

San Pedro de Atacama är en liten koloni by. Därifrån är det lätt att ta sig till gejsrar, vulkaner, saltöken och sjöar som är belägna i norra delen av Chile. Atacama öknen är känd för vara den torraste platsen i världen och är enligt många resenärer en av de saker man måste uppleva. Du kan även ta en tur till den avlägsna Valley of Moon.

Parque Nacional Lauca är en stor park, med hjordar av lama, alpacka och mer än 100 olika fågelarter. Om du tycker om fjordar, kan du cruisa genom de chilenska fjordarna från Puerto Montt till Puerto Natales. 

Påskön (Rupa Nui) är belägen 3700 km från det chilenska huvudlandet. Här kan du känna av de polynesiska vibrationerna mer än de chilenska. Öarna är de mest isolerade i världen och de ger en mystisk känsla. Upptäck de stora stenstatyerna Moais och glöm inte kameran!

 Vi har flera turer som tar dig till bland annat påskön!

Aktiviteter

Den mest populära backpackerupplevelsen är nationalparken Torres del Paine i under perioden December-mars. Inte många människor har möjlighet att se en plats som denna, men de som kommer får ett minne för livet! Denna park är vandringsälskares paradis med välutvecklade vandringsspår och även bra campingplatser. Naturen här är verkligen dramatisk! Planera in flera dagar för vandring, för här vill du spendera mycket tid!

Sjödistriktet erbjuder massvis av intressanta sevärdheter och aktiviteter för resenärer som gillar natur. Du kan stanna kvar i Puerto Montt och ta en dagstur till Chiloe Island eller till nationalparken för att se vattenfall, sjöar och berg. Det finns många saker att göra; försök lyckan med att fånga fisk, leta efter fantastiska vandringsleder, rid på hästar, cykla mountain bike eller paddla kanot.

Att ta sig runt

Inrikes flyg är bra att använda sig av då avståndet i Chile är enormt. Från mitten av December - mitten av mars är det högsäsong och priserna är som högst då.

Kontakt