San Pedro de Atacama

Vid gejsrarna i San Pedro de Atacama kan man bada varma vulkankällorkällor
 

Resor till San Pedro de Atacama - mumier och öken

Till San Pedro de Atacama åker man till för att utforska den omgivande naturen. Det dramatiska landskapet och Atacama öknen ger mäktiga minnen för livet! Men staden i sig är även den värd ett besök. Pittorisk, mysig och med flera utgrävningsplatser och coola museum. Boka din resa till San Pedro de Atacama hos KILROY travels!

San Pedro de Atacama är beläget i norra delen av Chile. Här finns saltöken, vulkaner och rosa flamingos, ångande gejsrar och imponerande bergsformationer. Den lilla pitoreska byn lockar mängder av turister för här finns så mycket att se och uppleva! I San Pedro hittar du restauranger, barer, pensionat, internetcafeér, hantverk och även en polisstation och postkontor.

Chiles arkeologiska huvudstad

San Pedro är en viktig stad och kallas Chiles arkeologiska huvudstad. På Museo Gustavo le Paige kan de som är intresserade av mumier bege sig.  Paleo-Indian mumier, shamanic kultur… detta museum är perfekt för att lära känna områdets kultur och historia. Aldea De Tulor är en 3000 år gammal ruin som är har blivit en stor arkeologisk utgrävningsplats. Den är belägen i närheten av San Pedro och man kan ta sig dit med cykel. Ett annat måste är den vitfärgade saltkolonikyrkan Iglesia San Pedro som är beläget mitt i staden. Kyrkan byggdes under 1700-talet.

Atacama Öknen

Atacama öknen är den torraste platsen på jorden och många tycker att det är en av de mest spektakulära platser de sett i sitt liv. Den klara himlen gör det till ett perfekt ställe för att titta på stjärnhimlen. Här finns några stora observatorier för dem som är intresserade av astronomi. Cirka 40 km från San Pedro i Chajnantolies ligger det mest kända observatoriet.

Salar de Atacama och Tononao är de viktigaste platserna du måste se i San Pedro området. Där ligger Laguna Chaxa som är en reservat för djurlivet i saltvattensområdet. Där kan du till exempel se flamingos! Åk dit vid soluppgången då fåglarna blir matade.

El Tatio gejsern

Cirka 80 km från San Pedro hitter du El Tatio gejsern. Det geometriska området är beläget i Anderna. De ångande vulkanöppningarna ser häftiga ut under solnedgången. Glöm bara inte dina badkläder då du beger dig dit! Termas de Puritama ligger på vägen till El Tatio och är full av varma vulkankällor. Det finns också ett flertal källor och vattenfall som kommer från Puritama flodens varma vatten.

Valle de la Luna är ett annat ställe med spektakulära landformationer och fantastiska vyer under solnedgången. Detta är den mest populära utflykten. Den imponerande Pukará de Quitor fortet från 1200 talet är beläget på en bergstopp med makalös utsikt!

Festivaler

Det finns många coola festivaler i San Pedro. Fiesta de San Pedro y San Pablo den 29 juni är den största festivalen. Upplev traditionell dans, rodeo, mystiska processioner av statyer, med mera. En annan festival är Fiesta de Nuestra Señora de la Candelaria som firas i början av februari med religiös dans med mera.

När ska du åka

Det fungerar bra att åka när som helst under året. Högsäsongen är december till mars.

Att ta sig runt

San Pedro är så litet att man lätt tar sig runt till fots. Hyra en cykel är även ett bra alternativ. Det finns ett flertal researrangörer på plats där du kan boka turer till närliggande attraktioner. Vi kan även hjälpa er med dessa turer.  Det finns bussförbindelser till Argentina och Boliviaoch till städerna Calama, Toconao, Peine, Socaire i Chile. Från Calama kan du fortsätta till Arica, Antofagasta och Santiago de Chile.

Aktiviteter

Du kan bada i varma källor i närliggande områden eller ta en endagars eller tvådagars ridtur i omgivningarna. Att hyr en cykel är ett bra sätt att ta sig runt och utforska området. Om du vill göra något helt annorlunda så kan du surfa på bräda i öknen!

Kontakt