Påskön

Påsköns 1 av 3 vulkaner: Rano Kau
 

Resor till Påskön - Chiles mystiska mirakel!

Påskön är en av de mest speciella platserna i världen. Ön är också en av de mest isolerade platserna på jorden. Dess främsta attraktion är de imponerande och kolossala statyerna i sten, vars ursprung fortfarande är ett olöst mysterium. Köp din resa till Påskön med KILROY travels!

2200 kilometer från närmsta bebodda ö (Isla Marquesas), och nästan dubbelt så långt bort från fastlandet Chile finns Påskön, Rapa Nui. Denna mystiska och mytiska plats har genom åren varit omskriven och debatterad pga. sina stenstatyer, ,moais, som ingen hittills kunnat förstå hur man gjort och och vem som har gjort dem. 

Påsköns  välkända ansikten 

Ja, moais är den stora attraktionen på Påskön och anledningen till att en hel del turister reser så långt. Men ön och dess natur i sig är också värd lite uppmärksamhet. Det är en vulkanisk ö vars landskap domineras av tre vulkaner; Terevaka (den största), Poike och Rano Kau. Dessa vulkaniska kratrar och de omgivande formationerna av lava, tillsammans med det glittrande djupa blå havet och närliggande vackra stränder gör Påskön till en mycket speciell och imponerande destination. 

 Det finns totalt 887 berömda moais runt ön. Det finns olika gissningar om när statyerna byggdes, och de flesta gissningar är mellan år 400 och 1700. Också syftet med att bygga statyerna har varit en stor diskussionsfråga, men det mesta tyder på att de byggdes som en hyllning till Rapa Nui folkets förfäder och gudar. Det är verkligen unikt att se dessa mystiska statyer så långt ögat når medan man knappt kan förstå det fantastiska arbete som föregick byggandet av dem. 

Påsköns många okända fördelar 

Om du tror att dessa stenstatyer är den enda anledningen att resa till Påskön, tänk om. Denna unika ö långt ute i Stilla havet har en rad andra fördelar som de flesta säkert inte känner till. 

Det finns till exempel många erfarna dykare som vet att Påskön är en av världens bästa dykplatser, främst eftersom vattnet är så otroligt klart. Här finns också förutsättningar för  perfekta vågor, så världens surfare och dykare är mycket förtjusta i ön. Moto Nui är platsen där den bästa och mest populära dyk och snorklingen finns. 

Slutligen finns det gott om möjligheter att utforska Påsköns vackra natur med häst eller genom att vandra, och öns terräng uppmanar också till detta. För den mer bekväme finns här också ett antal inbjudande stränder, Anakena Beach är den bästa. 

Resa till Påskön och praktiska saker 

Påskön tillhör Chile, så det är nog ingen överraskning att Chile är inkörsporten till Påskön. Du kan till exempel flyga från huvudstaden Santiago. 

Kontakt