Colombia

Tayrona River, Colombia
 

Resor till Colombia - Landet som erbjuder allt!

Beläget vid den karibiska kusten vid Stilla havet ligger detta land som är full av kontraster. Upplev hetta, snö, palmer, floder, små byar och storstäder, arkeologiska Maya-upptäckter, koloniansk spansk arkitektur, Amazonas djungel, små salsa barer och stora techno-klubbar - Colombia erbjuder dig allt! Boka din resa till Colombia hos KILROY!

Den bästa tiden att besöka landet är nu! Farligt? Nej, inte mer än andra Latinamerikanska länder. Stora risker? Ja, den största risken är att du inte vill lämna landet!!

Bogota

Bogota som förut var centret för politiska konflikter och gerillakrig, är nu en växande storstad i Latinamerika. Bogota är inte en extrem stad, men en stad utan begränsningar. När du kör från söder till norr i denna stad med sina 9 miljoner invånare, kommer du att ta dig igenom extrem fattigdom och medelklass till finare kvarter inom loppet av en timme. Gatuförsäljare med minst 5 mobiltelefoner på sig som säljer minutsamtal finns överallt. I Bogota kan du äta lunch för en euro, sy upp kläder eller utforska någon av de lyxiga shopping-galleriorna för att nämna något!

Medellin

Den näst största staden i Colombia, som även kallas plastikoperationstaden, är Medellin. Den är även hemstad till den kända colombianska artisten Botero, och det kommer du snabbt att märka då statyerna av honom är många. Letar du boende finns det backpacker hostels belägna mitt i partykvarteren. Dessa alternativ är billiga men trots det oftast väldigt lyxiga! Bli inte heller chockad när drinkarna som du beställer är mätta i liter!!! Och om du fortfarande har energi kvar på morgonen, så varför inte skärmflyga över dalen och utforska staden från en annan vinkel :)

I söder

Har du fått nog av de stora städerna och känner att det är tid för att uppleva det riktiga Colombia? Ta bussen från Bogota och gå av i San Augustin. Bo på ett av de små hostels i byn. Ät hembakat bröd till frukost, hoppa upp på en häst och ta en ridtur genom dalen och se alla vackra antika statyer. Få ditt födelsedatum förklarat i Mayavisdom" för att efteråt testa nervkittlande forsränning!!! I Colombia är allt möjligt!!!

Upplev Amazonas 

Är mycket vatten, vegetation, frisk luft och bo i en hydda något för dig? Då ska du besöka den Colombianska delen av Amazonas. Det går flyg från Bogota till Leticia, i sydösta Colombia. Härifrån kan du gå till Brasilien, segla till Perueller paddla kajak med lokalbefolkningen. Du kan också leka med apor, fiska pirajor, segla i den enda delen av världen där du kan hitta rosa delfiner, besöka urbefolkningen och gå med machete genom djungeln!

Costa Caribe 

Har du fortfarande energi kvar? Hoppa på en lokalbuss och åk genom ingenmansland i norra delen av landet. Vakna upp i Cartagena, den största kolonistaden i Latinamerika. Ta dig runt med häst och vagn genom staden och titta på alla vackra färggranna hus. Om de är för mycket kultur för dig, åk då till Santa Martha, därifrån kan du ta en van till den fantastiska backpackerbyn Taganga. Här hittar du de billigaste dykkurserna i Latinamerika. Från denna lilla by kan du också besöka Parque Tayrona, som är den vackraste parken i Latinamerika!! I Costa Caribe kan du vila i en hammock, upptäcka fantastisk vacker natur och uppleva känslan av att stranden är din!!

Boende

Även fast landet ännu inte har så många turister, så kommer du ändå att hitta ett flertal hostels på plats. Prisnivån är låg, vilket du kommer att märka när du ska betala för första natten. Vid den karibiska kusten finner du ett flertal små hotell, tex i Taganga där du kan bo på hotell för samma pris som för ett hostel!! Om du vill ha fler tips och råd om boende i Colombia innan du bokar, kan du kontakta någon av våra duktiga reseexperter. Kontakta oss på telefon 0771-545 769 eller titta in till någon av våra butiker. Vi hjälper dig gärna!

 

Bästa tiden att resa 

Den bästa tiden att resa dit är nu! Var en utav de första att utforska Colombia, öva dina spanskakunskaper med lokalbefolkningen och ta del av allt det fantastika du kan uppleva!!

Kontakt