Bogota

Husen i Bogota är lika färgglada som staden är livlig!
 

Resor till Bogota - bergsluft och skyskrapor

Colombias huvudstad Bogota är en fascinerande stad i sann sydamerikansk stil. Här blandas livliga gatorna av kaos och passion och av iver och exotiska vibrationer. Staden erbjuder både tunn bergsluft, glänsande skyskrapor och vackra koloniala hus. Och för att inte glömma, en av världens bästa guldmuseum. Boka din resa till Bogota hos KILROY travels!

Bogota är huvudstad i Colombia. Den ligger på 2600 meters höjd, och på grund av den tunna bergsluften är det inte ovanligt att känna sig lite yr de första dagarna efter ankomsten. Men snart kommer du att börja uppskatta de många möjligheter och fascinerande inslag i staden.

Berömda berg

Bogota är omgivet av floder och i de östra delarna av mäktiga berg. En av Bogota mest slående landmärken är det vita klostret, som ligger högst upp på berget Monserrate, omgiven av höga träd. Härifrån är utsikten över staden fantastisk, och platsen är en självklar utflykt när du besöker Bogota.

Spanska rötter

På en resa till Bogota kan du inte låta bli att lägga märke till stadens spanska rötter och det koloniala arvet. Staden grundades år 1538 av spanska erövrare Gonzalo Jiménez de Quesada, efter hårda strider med lokala chibcha indianerna. Spåren från kolonialtiden kan fortfarande ses i arkitekturen. Särskilt i gamla stan där det finns flera äldre hus och vackra kyrkor.

Skyskrapor och gröna parker

Men Bogota är också en modern storstad med futuristiska skyskrapor och moderna kontorsbyggnader. Staden är tättbefolkat med mer än 7 miljoner människor. Trafiken är kaotisk på många håll, särskilt på de smala gatorna, där du måste vara beredd att manövrera mellan både mulor och imponerande sportbilar. Men med dess otaliga parker har Bogota lyckligtvis gott om andningshål.

Om du är intresserad av historia, får du inte missa det välutrustade guldmuseumet Museo del Oro", som visar fullt av smycken och andra guldföremål från tiden före den spanska erövringen. Museumet är för många resenärer höjdpunkten på resan till Bogota.

Tänk på!

Bogota är inte världens säkraste huvudstad. Det finns en viss brottslighet, särskilt i centrum och i den södra delen av staden. Men de flesta hotellen är belägna i de norra distrikten, där det finns färre problem. Generellt bör du i alla fall ha viss försiktighet, särskilt på kvällen och i stadsdelar som Zona Rosa och Parque 93rd. Det kan också vara bra att kontrollera lokala förhållanden innan din resa

Kontakt