Reseberättelse - Idas äventyr - del 1 Maldiverna

Reseberättelse - Idas äventyr - del 1 Maldiverna

Som alltid innan man reser till ett nytt ställe vet man inte riktigt vad man ska förvänta sig. Maldiverna och Sri Lanka kändes för mig som en drömkombination. Maldiverna med vackra vita stränder, palmer och turkosblått vatten och Sri lanka med massa äventyr, djurliv och surf. Nästan för bra för att vara sant eller? Här kommer del 1 av min reseberättelse som handlar om vår resa på Maldiverna, ett riktigt paradis!

Maafushi

Maldiverna är ju som de flesta vet en exklusiv destination och för att vår resebudget skulle gå ihop sig hade vi bokat boende på en på en ö där även lokalbefolkningen bor, även kallat lokalturism. Ön vi skulle besöka heter Maafushi och där skulle vi bo på Stingray Beach Inn. Det är bara några år sedan det blev tillåtet för Maldiverna att öppna turistboende på öarna där de själva bor och Maafushi var en av de första lokalöarna som öppnade upp. Vi hade bokat transfer så när vi kom ut från flyget gick vi direkt ut till piren där en båt väntade och tog oss de 45 minuterna det tar till Maafushi. Alternativet som fanns var en färja för ca 5 USD per person istället för de 210 USD som vi betalade. Men det var fredag och muslimsk helgdag så det gick ingen färja.

Härligt marint liv

Väl framme möttes vi av ägaren Ibrahim som hade tagit med sig en kärra som vi la våra ryggsäckar på. Sen gick vi de 10 minuterna det tog till hotellet som hade en mysig innegård med hängmattor och fina rum. En timme senare var vi i och snorklade i det mest otroliga vatten jag sett. Barnen 4 och 5 år som annars brukar vara svårövertalade att hoppa i havet, utan brukar vilja bada i pool, hoppade i utan att tveka och lärde sig snabbt snorkla. Lyckan var stor andra dagen när en liten revhaj kom in nära stranden och 5 åringen fick syn på den när han snorklade. Det fanns flera dykcenter på ön och eftersom vi dyker åkte vi ut på flera dykturer. Det var inte dyrare att dyka än någon annanstans i världen. Dykning i Maldiverna har ett gott rykte. Just när vi var här var inte den bästa säsongen för dykning, då hade det varit det hade man kunnat så både manta och valhaj.

Bra att tänka på

Eftersom Maldiverna är muslimskt kan man inte köpa alkohol och man bör tänka på hur man klär sig på lokalöarna. Det hade dom dock löst bra på ön, på en av stränderna hade de satt upp ett bambustaket där bikinibadande turister kunde vara. Och jag kunde klä mig som vanligt när jag gick runt på ön. Om man inte kan klara sig utan alkohol under semestern kan man dels besöka resort-öar men det finns även en båt som ligger utanför Maafushi som man kan åka ut till där det serveras alkohol.  

Hotellen på ön arrangerar utflykter till resort-öar där man betalar inträde för att vistas en dag. Vi besökte bland annat Kandooma en dag, vi badade i deras fina pool och vandrade runt på ön. För inträdet kunde man även äta och dricka gott under dagen.

Utsikten från poolen, Maldiverna

Strandliv när det är som bäst

Vart man än befinner sig på Maldiverna kan man ta foton som lätt skulle kunna säljas som vykort, vita stränder, palmer och turkosblått vatten så långt ögat kan nå. Men efter en vecka var det dags för oss att resa vidare mot nya äventyr på Sri Lanka. Vi som gillar strandliv hade gärna stannat längre och förhoppningsvis blir det fler resor till Maldiverna. Vi trivdes väldigt bra med att bo på en ö där det även finns lokalbefolkning och vi åker mer än gärna tillbaka!

Läs gärna fortsättningen på min reseberättelse där jag berättar om vårt äventyr i Sri Lanka

Lät detta härligt?
Läs mer om Maldiverna här!
Vill du resa och ha en Personlig Reserådgivare?
Hör av dig

 

Relaterade inlägg
Kontakt