Johannesburg

Lejon, Johannesburg
 

Resor till Johannesburg - kontrasternas stad

Johannesburg är den största staden i Sydafrika och centrum för det ekonomiska och finansiella livet. Det är kontrasternas stad. Många tar endast ett kortare stopp innan resan går vidare, men missa inte all kultur som ligger i denna stad. Boka din resa till Johannesburg hos KILROY travels!

Den enorma staden Johannesburg är centrum för Afrikas guld- och diamanthandel. Staden rankas som en av de 40 största metropolitan i världen. De många stortstäderna, de hårda bostadsområdena, den moderna arkitekturen, de otroligt rika och de allra fattigaste möts och gör upp en intressant blandning av kontraster. Johannesburg kan verka överväldigande för en förstagångsbesökare men man kommer snabbt in i det bara man vet vad man ska leta efter. De flesta resenärer håller sig till stadens norra förorter, som är som en rad av små byar, varje utmärkande med en särskild känsla.

För de resenärer som vill ha en kulturell upplevelse så är Market Theatre-anläggningen det viktigaste teatercentret. Kolla även in Johannesburgs otroliga utbud av klubbar och konstgallerier. För den golfintresserade som vill komma ut lite mer har Johannesburg några väldigt bra golfbanor.

Sevärt i och runt Johannesburg

Du kan åka på en dagsresa till Soweto township. Det är verkligen en häpnandsväckande upplevelse där du får se kontrasterna från de rikare områdena till de fattigaste grannskapen. Du kommer att lära dig mycket om livet i Soweto. Det sägs att för att verkligen kunna förstå Sydafrikas hårda historia, som fortfarande reflekteras i deras livsstil, måste man besöka Soweto. Museumet som är byggt i Nelson Mandelas forna hem är värt ett besök, detta gäller även Apartheidmuseumet och Museum Africa i Johannesburg.

The Cradle of Humankind - Ett av UNESCOs världsarv är beläget cirka 25 kilometer från stadens centrum. Här kan man lära sig fascinerande fakta om människosläktets historia och utveckling.

Det finns bra förbindelser till Lesotho, Pretoria och Swaziland från Johannesburg.

Natur

Lion Park (Lejonparken) nära Johannesburg är en populär destination för dagsresor för dem som inte gillar längre safaris. Resor hit arrangeras från olika delar av Johannesburg. Här kommer du att se sällsynta vita lejon, giraffer och andra vilda djur. De unga cubs kommer inte lämna dig oberörd. 

Safaris avgår från Johannesburg i varierande reselängder. Den mest kända nationalparken är Kruger National Park. Färden dit är ganska lång men definitivt värd att besökas. För att få ut så mycket som möjligt av din resa, undvik de regnigare perioderna när du planerar safaris.

Boende i Johannesburg

Det coola backpackerhostellet Once in Joburg ligger i det promenadvänliga studentområdet och förorten Braamfontein i Johannesburg. Bo här ett par nätter, vi kan verkligen rekommendera ett startpaket på Once in Joburg.

Ta dig runt i Johannesburg

Det säkraste sättet att lära känna staden och dess omgivning är genom att boka en guidad upplevelsetur för en liten grupp. Var försiktig med din säkerhet, brottsfrekvensen i Johannesburg är extremt hög. Undvik att gå ensam, åk istället taxi. Safecab och Rose Taxi har bra rykte. Det finns minibussar som används av lokalbefolkningen men taxin är bekvämare och säkrare för resenärer. Johannesburgs största bussterminal ligger vid Ghandi Square.

Du kan även åka Baz Bus, som är en väl fungerande hop-on, hop-off, dörr till dörr buss-service för backpackers som kör runt bland 180 vandrarhem i Sydafrika. Om du vill besöka Pretoria eller Soweto kan du även åka tåg.

Kontakt