Kapstaden

Table Mountain i Kapstaden
 

Resor till Kapstaden - Afrikas sydspets!

Kapstaden är en av de vackraste storstäderna i Sydafrika. Den ligger vid foten av Taffelberget som bildar bakgrund till staden. Från toppen av berget har du en fantastisk vy ända ner till Cape Point. Boka din resa till Kapstaden hos KILROY travels!

Kapstaden har en av de viktigaste hamnarna i Afrika. Stadens centrum är modern och erbjuder trendiga restauranger, modeaffärer och ett roligt nattliv. En solig men inte för blåsig dag rekommenderas en tur till Taffelberget (Table Mountain). Den lätta vägen är att hoppa in i en kabelvagn, men om man vill komma närmare berget finns det utmärkta vandringsleder som tar ett par timmar. Från toppen av berget möts man av en magnifik utsikt. Vackra kustlandskap finns även i Chapmans Peak Drive och Cape Point.

Sevärdheter

Robben Islands är ett måste för alla som besöker Kapstaden. Det var här Nelson Mandela satt fängslad i 27 år. Guiderna är fd fångar som tar en runt på en resa genom Sydafrikas tuffa historia. Du tar dig till Robben Islands med färja. Distric Six Museum i Kapstadens centrum är också värt ett besök samt området Bookaap med sina färgstarka hus. Waterfront är väldigt vackert och ett utmärkt ställe att få i sig en god middag på en fin restaurang och få höra lite jazzmusik. Området är även bra för shopping. The township of Khayelitsha är värt en dagstur. En upplevelse som vidgar ens sinnen som en intressant kontrast till den moderna stadens centrum med eleganta sushibarer. Guiderna kommer från kåkstäderna och berättar om "ubuntu" - attityden i townships och deras speciella liv.

Aktiviteter

Hajdykning är den ultimata upplevelsen för äventyrare. Tänk att befinna sig öga mot öga med en vithaj! Det finns även väldigt bra surfstränder i närheten och massor av kitesurfing, windsurfing och segling. Man kan också ta en trip till de idylliska vingårdarna i Paarl, Stellenbosch och Franschhoek. Priserna är helt okej även för dig som är backpacker.

Att ta sig runt

BazBus är ett bussbolag med välfungernade hop-on/hop-off möjligheter och går från-dörr-till-dörr mellan ungefär 180 vandrarhem runt Sydafrika. Att hyra en bil och köra själv är lätt och smidigt i Sydafrika, men kör aldrig in i områden som känns "obekväma" och inte efter att det blivit mörkt.

Boende

KILROY rekommenderar Drifters Inn Hotell i Sea Point. Det är nära alla stora attraktioner som finns i staden. Det finns vandrarhem att välja mellan, t ex Big Blue Backpackers som är nära Water Fronts shoppingområde.

Måsten

Table Mountain när det är fint väder, underbart från toppen! Robben Islands där Nelson Mandela satt fängslad i 27 år. Bästa stranden: Clifton Beach Mat:Strutsburgare. Bästa shoppingen: WaterFront-området

Kontakt