Krugerparken

Missa inte vilda lejon med cubs i Kruger nationalpark
 

Resor till Krugerparken - Sydafrikas bästa safari!

Även den mest inbitna stadsbon hittar naturälskaren inom sig på en safari i Sydafrika. Att se elefanter, giraffer och flodhästar i sin naturliga miljö har en så stark effekt på en att det förblir en oförglömlig upplevelse. Boka din resa till Krugerparken hos KILROY travels!

På natten hör du lejonen ryta och det känns som om de är på andra sidan tältduken. I verkligheten befinner de sig säkert en kilometer bort berättar guiden morgonen efter. Ljuden på savannen är i alla fall en upplevelse man aldrig glömmer. Prasslandet, morrandet och kvittrandet pågår natten lång - djuren är vakna när vi människor försöker sova!  

Med kameran som vapen

Direkt när man går in i Kruger nationalpark i Sydafrika kan man få syn på alla möjliga sorters djur; impalaantiloper, zebror, giraffer, elefanter… listan  är oändlig. Digitalkamerans minneskort fylls upp med en gång och man önskar att kameran hade en bättre zoom-funktion när det dyker upp en flodhäst som gäspar i en lerpöl. Den mest inbitna stadsbon hittar naturälskaren inom sig när guiden berättar hur man vet om en giraff är en hona eller hane, beroende på tofsarna vid öronen. Och vad spillningen från en elefant säger om dess diet.

Nattlig safari ger spänning

Vid hettan under eftermiddagen söker sig alla djur till vatten för att släcka törsten. Apor och vildsvin hänger runt pölarna och flyttar sig bara om en elefant kommer och viftar med sina stora öron. När natten kommer, förändrar sig parken till ett drama under stjärnorna som blänker på himlen. Guiden, som sitter på jeepens motorhuv, riktar sin stora ficklampa mot buskagen och då får man syn på en massa lysande ögon i mörkret. Var det en gepard där i trädet?

Kruger safari på olika sätt

Det bästa sättet att se Krugerparken är att följa med på en safari på fem dagar i Krugerparken som utgår från Johannesburg. Det finns också en variant där man bor i stugor som passar utmärkt för smekmånaden. Ett annat alternativ är det flexibla backpacker hop-on hop-off busspasset, Flexi 1 eller 2, som inkluderar en fyra dagars safari till Krugerparken. Om du har tid och ork, och dessutom är ganska modig av dig, kan du hyra en bil och åka hit på egen hand.

Det är minst fyra timmars åktur från Johannesburg till Kruger Park, så det rekommenderas inte att åka fram och tillbaka över en dag! Det finns campingställen med både tält och stugor för övernattning i parken och flera olika alternativ för övernattning utanför parken. Notera att även om du vågar åka på egen hand, så  innebära det att du inte får se lika många djur som om du åker på en tur.

Vi rekommendrar dig därför att åka på en "pre-arranged trip", eftersom guiderna på de olika turerna kommunicerar hela dagen om var djuren  befinner sig. De professionella guiderna kan också berätta mycket om djuren och deras beteende. Fordonen på guideturerna är säkra. På de förarrangerade resorna ingår även mat och övernattning, så du behöver inte lägga extra tid på det. Ta bara med dig själv och din kamera! Om du önskar att se mer, så tar sjudagarsturen Kruger & Victoria dig också till Botswana och Victoria Falls.

En annan tur som vi rekommenderar är den femton dagar långa turen Kruger & Swaziland Express, den tar dig till Krugerparken men också Swaziland och Mozambique. För en bilförare är detta verkligen en pärla, eftersom man har möjlighet att köra omkring på St Lucia Wetland.

Kontakt