Kilimanjaro

Dagen gryr över Kilimanjaro
 

Resor till Kilimanjaro - En vandring på Afrikas tak

Är du en äventyrslysten resenär som tycker om utmaningar? När du beger dig till Afrika får du i så fall inte missa att bestiga Kilimanjaro. Detta är en obeskrivlig upplevelse som inte går att jämföra med något annat. Boka din upplevelse av Kilimanjaro hos KILROY travels!

På swahili kallas den här döda vulkanen "det glittrande berget". På en höjd av 5895 meter,  finner du mycket riktigt snö på toppen av berget. Din vandring på berget kan ta allt från 5 dagar upp till 2 veckor. Det är upp till dig att välja rutt, tidsåtgång och svårighetsgrad.

Kilimanjaros nationalpark

För att nå toppen kommer du att vandra genom både savann och tropisk regnskog, och du kommer att förvånas över alla de djurarter som du aldrig har sett förut. När du nått nästan 2000 meter, precis ovanför trädlinjen, kommer du in i Kilimanjaros nationalpark. Från denna punkt kommer du vandra omgiven av miljöer och landskap du inte trodde existerade, så ta god tid på dig att insupa dessa fantastiska vyer. Från toppen av Kilimanjaro har du överblick över Kenyas och Tanzanias stora vidder. Du kommer också att bli varse varför den här parken finns med på UNESCOs lista över kulturvärldsarv. 

Att välja rutt

Din vandring kan planeras i god tid och vill du ha tips och råd kan du kontakta någon av KILROYs reseexperter! För att spara lite pengar, se till att ta med så lite bagage som möjligt. Var medveten om att man kan välja på sex olika vägar eller "korridorer" för att ta sig upp på berget. Den mest kända är Marangu-rutten. Eftersom det är den lättaste rutten kallas den "Coca Cola-rutten" och tar ungefär 5 dagar. Ett svårare alternativ är Machame-rutten. Av någon anledning kallas den "Whiskey-rutten". Den tar officiellt en dag längre att vandra, men tro oss - du kommer inte att ångra att du lagt på en eller två dagar för det tar tid att vänja sig vid höjderna och vägen är uttröttande. Om du är van vid tuffa vandringar och väljer en avancerad nivå bör du överväga Lemosho-rutten. I så fall blir du förhoppningsvis en av få lyckligt lottade som får ta bilder nästan 6000 meter över havet och gå omkring kratern vid Uhuru-parken!

Förberedelse

I förberedande syfte kan det vara bra att göra en kortare vandring på Mount Kenya eller Mount Meru, vilka båda syns från Uhurutoppen. Det ger dig chansen att anpassa dig lite till höga höjder. Dessutom kommer din förberedelse belönas med vackra vyer, fantastiska scenarion och kittlingen i att se Kilimanjaro på håll! Fråga runt vilken sorts utrustning du behöver för din trekking till Kilimanjaro. Det mest grundläggande du behöver är bra skor, men kanske framförallt en bra hälsa - det är inte en promenad i parken att klättra nästan 6000 meter.

Runtomkring berget: Amboseli

På den kenyanska sidan av Kilimanjaro hittar du Amboselis nationalpark. Efter att du bestigit berget är det här det perfekta stället att andas ut på och ta bilder av betande elefanthjordar med Kilimanjaro i bakgrunden. Njut av din vandrings-efterfest på någon av campingplatserna i parken och ät en god middag medan tankarna går tillbaka till toppen som du faktiskt fortfarande kan se från lägerelden.

Kontakt