Serengeti

Serengetis lejon och lejonungar
 

Resor till Serengeti - Det vilda Afrika

En safari genom Serengeti är en av de mest värdefulla vilddjursupplevelser du kan få vara med om! Upplev den ofantliga parken och den fridfulla känslan av att blicka ut över hundratusentals djur som betar i kompakta hjordar. Boka din resa till Serengeti hos KILROY travels!

Föreställ dig att tidig morgon väcks du av fåglarnas kvittrande precis utanför din hydda eller stuga. När du kommer ut har solen just börjat gå upp. Du går längs med lägerelden och blickar ut över de angränsande slätterna och ser ett dussin antiloper som betar i det friska solljuset. Precis då kommer du på att du har drömt om högljudda och utsvultna hyenor och apor vilket stört din nattsömn. Eller var det kanske inte bara en dröm…?

Det låter nästan för bra för att vara sant. Hur som helst, är detta ett scenario du mycket väl kan vara delaktig i under din resa på Serengetis savann. Se till att din safari är välplanerad och att dina övernattningar är arrangerade i tält eller hyddor lokaliserade inom parkgränserna.

När bör jag resa?

Kan du föreställa dig 500,000 vilda djur springandes genom en flod, medan gigantiska Mara-krokodiler, lejon, geparder och leoparder bara väntar på att deras middag ska serveras framför nosen på dem? Detta är den mest hänförande upplevelse du kan få i Serengeti - vilddjursutvandringen. Under säsongen förflyttar sig djuren från Tanzanias Serengeti till det friska gräset på kenyanska Masai Mara. För att ta sig dit, korsar de Mara-floden. Alla möjliga sorters rovdjur gör detta korsande till ett livsfarligt äventyr. Detta spektakel händer bara när djuren har betat rent på den ena sidan av floden.

De påbörjar utvandringen norrut i januari och anländer till Masai Mara i juli-augusti. Resan tillbaka till Tanzania påbörjas i oktober. Se till att din planering tillåter dig att vara på rätt plats vid rätt tillfälle vid rätt tidpunkt på säsongen. Det finns dock oftast gott om djur i Serengeti så du kan räkna med att få se en hel del även andra tider på säsongen.

Exklusiv safari

Om du har råd och möjligheten uppenbarar sig - se till att ta dig upp i luften! Du kan flyga in i parken med propellerplan från olika platser, men ännu roligare blir det att se de vidsträckta slätterna från en luftballong. Det är bara härifrån du inser storheten i betandet på savannen nedanför…

Lejonen svalkar sig vid vattenhålet och väntar på att maten ska dyka upp... Ett annat alternativ som definitivt ger din safariupplevelse ett lyft är att boka boende vid ett vattenhål. När du kommer tillbaka från en biltur fram mot kvällen kan du lägga dig tillrätta i hammocken och med en svalkande drink i handen titta på när djuren samlas runt vattenhålet för att göra samma sak som du… Hur häftigt skulle inte det vara?! Och då har vi inte ens nämnt den bästa delen; att vakna upp på morgonen, dra upp persiennerna och titta ut på mängder av djur som även de påbörjar sin dag där och då. Det är en oförglömlig syn att se en giraff gå ner på knä för att doppa nosen i vattnet för att svalka av sig…

Kontakt