Zanzibar

En av Zanzibars fantastiska ständer!!!
 

Resor till Zanzibar - Saffran, dykning och stränder!

Zanzibar är en hemlig strand- och snorkel destination för solälskare!  Här väntar fantastiska stränder, korallrev, avslappnad miljö och fantastiska skaldjursrätter. Boka din resa till Zanzibar hos KILROY travels!

Zanzibar är en region bestående av flera vackra öar, beläget i Indiska Oceanen. Regionen ligger ca 25-50 km från fastlandet och de två kändaste öarna är Pemba och Unguja. Vanligtvis när folk pratar om Zanzibar menar de Unguja, som ön heter på Swahili, den större av de två öarna. Zanzibar är känt för sina vackra stränder och stora korallrev.

"Kryddön"

Zanzibar har fått sitt smeknamn som "kryddön" efter en lång tids produktion av kryddor. Det som framförallt produceras är saffran, kanel, muskot och peppar. Turismen spelar en stor del för ön och intresset fortsätter att öka. Här har du möjlighet att åka på kryddsafari då du får lära dig om hur olika kryddor produceras och även smaka på en del av dem.

Zanzibar Town

Huvudstaden på Zanzibar är Zanzibar Town. Tidigare så hette staden Stone Town och finns med på UNESCOs världsarvslista. Den har en lång historia av arabisk handel och du kommer känna av de olika traditioner som har kommit hit genom åren. Bland annat kommer du att möta brittiska, portugisiska, persiska, afrikanska och arabiska traditioner. Gamla delen av Stone Town var tidigare höjdpunkten i staden, men nu är delen bara en skugga till de nyare områdena. Men de smala gränderna, fina moskéerna, det arabiska fortet och "the house of wonders" gör fortfarande staden magisk. När du är där, stanna till vid den stora marknaden för att köpa goda avokados och "elefantvitlök", som är en specialitet på ön. Staden är full av små gränder så se till så att du inte tappar bort dig! 

Kustområde & marknader

Zanzibars mest turistbesökta platser är kustområdet mellan Kenyatta road och Shangani road. Vill du uppleva intressanta smakupplevelser bör du tar dig till Forodhani Gardens, där du kan smaka på lokal mat som tex calamari och "sugar cane juice". Precis bredvid matmarknaden kommer du finna den perfekta marknaden för souvenirer och hantverk, så passa på att shoppa något att ta med dig hem. Men förbered dig för prutning!

Vita stränder

Zanzibars vita stränder i öst är mycket populärt bland solälskare. Zanzibar är en väldigt bra plats för dykning. Här kan du bland annat se hajar, sköldpaddor och regnbågsfärgade korallfiskar!!! 

Vackra Kendwa beach ligger i nordväst och har flera barer och bra restauranger. Här samlas folk för Fullmoon party som hålls varje lördag före fullmåne. Ta en promenad längs med stranden Nungwi, men tänk på att det är hög- och lågvatten vilket gör det knepigt att ta sig fram senare på dagen. Jozani Forest's har bra vandringsleder och här du kan se de utrotningshotade Red Colobus-aporna. 

Att ta sig runt 

Du kan resa med buss eller taxi relativt billigt, och det är också ett kul sätt att se ön på. Du kan även ta dig från Zanzibar Town till Dar es Salaam, Pemba, Mombasa, Tanga och Mtwara med motorbåt och katamaraner. Flyg går flera gånger dagligen från bl.a Mombasa.

När ska du resa dit 

Havsluften kyler ner den varma sommarsolen och gör platsen till en fantastisk semesterdestination när som helst på året. April och maj är regnigare, men de är även de grönaste månaderna på året och de regnar oftast inte varje dag. 

KILROY tipsar

Många resenärer stannar ofta på Zanzibar, men även Pemba är värt ett besök då ön har en avslappnad miljö och fler outforskade dykställen! Bankomater finns det väldigt få av och under vissa perioder under året är de endast öppna under en viss tid på dagen, så se till att växla pengar innan du kommer dit.

Kontakt