Boracay

Enjoy the beach life on Boracay
 

Res till Boracay, en tropisk paradisö

Denna tropiska ö i Filippinerna har precis allt ett paradis ska ha: vita sandstränder, turkosblått vatten, härliga mango smoothies, perfekta surf- och dykmöjligheter och ett nattliv som passar precis alla. Upplev Boracay och relaxa i den vita sanden under palmerna.

Även om paradisön bara är 7 km lång är det den perfekta destinationen för en rolig och spännande resa. Boracay ligger 315 km söder om huvudstaden Manila, och bara 2 km utanför Panay Islands nordvästra spets. Ön är känd för sina fantastiska stränder som blivit omskrivna och fått nomineringar av flera resemagasin – och vi förstår varför! Boracay är verkligen den perfekta platsen för både avslappning och upplevelser.

Du tar dig till ön via mysiga kanotliknande segelbåtar från Caticlan till Boracay på bara 5 minuter. Bara denna mysiga tur som man tar för att komma till ön sätter en härlig och speciell stämning på tillvaron.

Boracays prisbelönta stränder

Segla i Filiippinerna och Boracay

Öns största och mest populära strand är White Beach som är 4 km lång. Det kristallklara vattnet, den mjuka, kritvita sanden och de svajande palmerna är vad som fascinerar alla som besöker detta lilla paradis. Stranden vann nyligen TripAdvisors pris (2015) och blev utnämnd till den vackraste stranden i Asien - en välförtjänt vinnare om du frågar oss! Det är därför självklart att det är kring White beach besökare spenderar mest tid på ön. Längs stranden ligger restauranger och barer, hotell, dykarskolor och små stånd där lokalbefolkningen säljer grillade majskolvar, fantastisk shawarma och souvenirer.

Stranden består av tre olika stationer:

  • Station 1 är belägen längs öns norra del och här ligger öns mest exklusiva hotell och restauranger.
  • Station 2 är det livligaste området dit folk går för att äta eller dricka på någon av öns många barer och serveringar. Här finns också butiker med något för de flesta.
  • Vid station 3 är det lugnet, naturen och avslappningen som står i fokus.

På andra sidan av Boracay och White beach ligger stranden Bulabog beach som är känd för sina grymma vind- och kitesurfing möjligheter. De stora vågorna och härliga vindarna har gjort att Bulabog beach anses vara Asiens absolut bästa kitesurfing-destination.

Aktiviteter på Boracay

Om du vill göra någonting mer än att ligga på stranden och njuta av solen finns mängder av alternativ. Det finns omkring 25 olika platser att dyka på för alla nivåer. Cliff diving är också en populär aktivitet här. Föredrar du istället en aktivitet ovanför vattenytan kan du åka vattenskidor, uppleva Boracay från ovan med parasailing eller varför inte ta surflektioner?

Philippines Boracay Beach Bar Sign

Efter en dag med hav och strand kan du koppla av med en avslappnande massage följt av middag och exotiska drinkar. Vi rekommenderar att testa den inhemska maten på restauranghaken i utkanten av öns centrum. Dessa hak är nästan alltid fullsatta av öns lokalbefolkning, de har både den bästa maten och priset på ön!

Boende på Boracay

På Boracay finns boendemöjligheter som passar allt från backpackers till de som vill bo exklusivt: bungalows på öns lugnare sida och allt från budget- till lyxhotell. I jämförelse med både den europeiska och amerikanska standarden är till och med de fina hotellen ganska billiga.

Ta sig till och runt Boracay

Philippines Boracay Girl Driving Rickshaw

Det är smidigt att ta sig runt på Boracay eftersom att ön är så pass liten. Det vanligaste sättet att ta sig runt är genom populära tuktuks, men att promenera omkring är smidigt och spännande på samma gång.

En promenad kring ön ger dig möjlighet att upptäcka öns hemligheter dit andra besökare inte hittar. På med promenadskorna, köp en färsk kokosnöt på vägen och ge dig ut för att utforska öns klippor, djungel och glesbebyggda områden.

Ta hjälp av våra reseexperter för skräddarsydd resa till Boracay!
Kontakta oss

Kontakt