Cebu Island

Cebu City är Filippinernas näst största stad
 

Upplev Cebu och öarna omkring

Cebu är en av Filippinernas mest utvecklade provinser och består av ön Cebu och dess 167 tropiska grannöar. Cebu är ett ovanligt exotiskt resmål med enkel tillgång till en mångdald av växter, djur och geologiska underverk inom ön. Här är klimatet tropiskt med böljande kullar, smala kustlinjer, vackra korallrev och rika fiskevatten. Utforska öarnas regnskogar och klarblå vatten och ät gott i den kultursprakande huvudstaden Cebu City.

Cebu är den mest tätbebodda ön i Filippinerna med en rik historia och här finns allt du kan drömma om. Cebu har ett flertal gånger hamnat på listan över de bästa ö-destinationerna i Asien och med all rätt om du frågar oss. Ön är känd för sina vita, mjuka stränder och det fantastiska landskapet som omger provinsen. Ön består av smala kustlinjer, vackra kalkstensplatåer och kustnära slätter. Längds den norra och södra delen av ön sträcker sig bergskedjor och böljande kullar och vattnet är kristallklart med ett rikt fiskliv och fantastiskt vackra korallrev.

Cebu City

Huvudstaden i provinsen heter Cebu City och är den äldsta och första huvudstaden i Filippinerna. Här bor 3.5 miljoner människor och staden pulserar av energi och kultur, så väl att Cebu City fått smeknamnet ”Queen city of the south”. Huvudstaden är en metropol för handel, utbildning och industri och utbudet för aktiviteter och sevärdheter är stort. Det exklusiva Lahug distriktet vaknar till liv framåt natten med komediklubbar, barer och nattklubbar för alla smaker. Tycker du om att besöka marknader är Carbon Market väster om Fort San Pedro ett absolut måste. Detta är marknaden som nästan aldrig sover och här hittar du allt för billiga pengar. Du kan också hyra en cykel och cykla till Mount Busay för att få en fantastisk utsikt över den livliga staden.

Moalboal

Äta, dricka och dyka är vad som står på topplistan för vilka aktiviteter som resenärer ägnar sig åt i Moalboal, som ligger i sydvästra Cebu och är en utmärkt destination för den äventyrliga resenären. Det finns nämligen ett upphov av grymma platser att dyka och snorkla på. Vid fantastiskt vackra White Beach kan du simma ut till korallreven som bara ligger 30 meter ut i havet. På ön finns också de vackra trilling vattenfallen. Det första vattenfallet är ofta omgett av fascinerade besökare medan det andra och tredje ligger mer ostörda. Du kan också röra dig bort från dessa till mer avskilda delar av området eller paddla kanot i Panagsama.

Moalboal Cebu Tropical Waterfall

Malapascua island

Malapascua är också ett stort dragplåster för dykning i världsklass. Ön ligger norr om Cebu och du tar dig hit genom att segla från Maya på norra Cebu. I det grunda vattnet simmar Alopias, hajar av släktet rävhaj som är av den lite mindre sorten. Att dyka med hajarna är såklart huvudattraktionen på ön! Här finns också oemotståndligt vackra stränder och lokalborna är kända för sina glada uttryck. Här kan du dessutom stanna längre än bara över dagen då det finns flera hotell och andra bomöjligheter att välja mellan. Men kom ihåg att det kan vara smart att reservera din bokning i förväg.

Malapascua Island Beach

Skräddarsy din resa till Cebu med oss
Kontakta oss

Kontakt