El Nido

The famous lime stone rocks in El Nido
 

Upptäck El Nido

Allt fler har fått upp ögonen för oemotståndliga El Nido, en kommun i provinsen Palawan på Filippinerna – och det är med god anledning! Grymma platser att dyka på, vita stränder som aldrig tar slut, vackra kalkstensklippor, grottor och vattenfall som alla omges av det kristallklara och turkosa vattnet.

Om du har sett filmen eller läst boken ”The Beach” vet du var författaren Alex Garland fick sin inspiration ifrån. På grund av praktiska skäl spelades filmen in i Thailand men det var El Nidos skönhet som inspirerade honom under tiden då han var bosatt här. Varför han kände sig så inspirerad är lätt att förstå så fort man sätter fötterna på denna vackra plats.

El Nido är inte bara en tropisk strand, det är en plats som ingen annan. Naturen är så som du aldrig sett den förr med sina unika karaktärsdrag och kustlandskapet här är utan tvekan en av de vackraste på jorden.

El Nido Hut

Båtluffa i El Nido

El Nido fick sitt namn efter de speciella swiflet-fåglarna som bygger näste på öarna. El Nido betyder just ”boet”. De ätbara boen från fåglarna är en dyrbar delikatess som du kan äta i restauranger över hela Asien. Staden i El Nido är inte vad som lockar resenärer, även om den genomgått stor utveckling för att anpassas till besökarna. De flesta kommer hit för att utforska de 45 öarna och de fantastiska kalkstensklipporna och turkosa vattnet som omger dem.

Det finns fyra olika turer att välja på om du vill utforska öarna med båt. Varje tur tar dig till 4-5 olika öar och vi rekommenderar att testa åtminstone en tur för att ta del av det fantastiska ö- och båtlivet. Reser du tillsammans med en grupp människor kan det vara billigare att hyra en egen båt och utforska öarna i egen takt. Bland dessa ögrupper är det alltid lätt att hitta vackra, avskilda stränder.

Aktiviteter i El Nido

Det råder ingen tvekan om att de mest spännande aktiviteterna El Nido sker i det kristallklara, turkosa vattnet. Paddla kajak och utforska ön på egen hand. Ta med din snorklingsutrustning och upptäck de vackra och färgsprakande undervattenlandskapen med vackra koraller och över 800 olika fiskarter. Är du ute efter mer äventyr kan du bergsklättra i det vackra landskapet eller vandra kring västra El Nido. Här finns det imponerande klippor och guidade vandringar som tar dig till toppen med en fantastisk utsikt som följer dig hela vägen upp.
El Nido Beach

En utflykt till Nacpan och Calitang Beach är ett måste när du besöker El Nido. Dessa tvillingstränder ligger 1-1,5 timma norr om ön. Du kan endera hyra en moped eller slappna av i baksätet av en cykeltaxi som tar dig hit. Dessa stränder är som tagna från en film eller ett vykort då de ligger lite avlägset och saknar därför restauranger och barer. Detta gör dessa stränder som perfekta för en dagsutflykt, men glöm inte att packa med dig picknick.

Att ta sig till El Nido

Det smidigaste sättet att ta sig hit är via direktflyg från Manila. Det mest populära och billigaste sättet är däremot att flyga via Puerto Princesa i centrala Palawan. Du kan välja att resa med bussar med luftkonditionering eller vanliga fläktar från Puerto Princesa Airport, en resa på omkring 5-6 timmar.

KILROY’s bästa restips

Håll utkik efter broschyren ”Enjoy El Nido” där du hittar månatliga erbjudanden och kampanjer om utflykter, turer, boende mm. Det perfekta sättet att spara pengar på och få tips om aktiviteter på samma gång!

Kontakt