Manila

Sinulogfestivalen, Manila
 

Resor till Manila - en vibrerande stad

Utforska den pulserande huvudstaden Manila i Filippinerna! Se landets historia berättas på stadens museum och kyrkor, och njut av de vackra parkerna. Ät gott, shoppa stort och ta dig sedan till Baywalk, för att se den fantastiska solnedgången. Boka din resa till Manila hos KILROY travels!

Filippinernas huvudstad Manila är en riktig metropol och ett business centra. Staden är tätbefolkad med cirka 15 miljoner invånare. I stadens akritektur, kan du se det som är kvar från landets koloniala historia och följden av andra världskriget. Den starka västerländska exploateringen är märkbar. Manila kan beskrivas som en vibrerande stad, med en otrolig blandning av olika etniciteter och kulturer. Det finns ett flertal museum, kyrkor och palats i Manila.

Historia

Stadens historiska sevärdheter finns i den gamla spanska delen. Fort Santiago i Santa Clara ST och Intramuros är värda ett besök. Rizal Park är stadens viktigaste park. Där finns Nationalmuseet, kinesiska och japanska trädgårdar, Butterflypaviljongen och alla typer av kulturella uppträdanden. Om du är intresserad av filippinsk kultur, boka då en guidad tur på Ayala Museet(Makati Avenue), som har en bra utställning om landets historia och konst. I dess närhet finns trevliga kaféer och Greenbelt shoppinggalleria.

Ta dig till Chinatown i Binondo-distriktet för en promenad på den populära Ongpin Street. Besök någon av alla tehus och ät gott i de små restaurangerna. Om du vill se något annorlunda tar du dig till den kinesiska begravningsplatsen. Där har de döda alla faciliteter som levande har - till exempel toalett. På begravningsplatsen finns även några riktigt gamla och eleganta byggnader, som Chong Hock Tong templet (från 1850-talet).

Manila är ett riktigt shoppingparadis med flera stora gallerior, så packa inte dina väskor allt för fulla när du reser hit. Det finns många butiker i stadens finansiella distrikt Makati. För ett vildare nattliv är Makati och Malate, platserna där alla coola DJ:s spelar bra dansmusik. På Batangas beach kan du njuta av en fantastisk solnedgång.

Aktiviteter i Manila

Vandra upp till det kända Mount Pinatubo, som är beläget ca 2-3 timmar från staden. Du kan även ta dig till vattenfallet Pagsanjan och bada. Denna dagstur kan du kombinera med kanotpaddling.

Att ta sig runt

Många upplever Manilas flygplats som lite stökig, men läget är bra då det inte är långt från staden. Trafiken i Manila är kaotisk och att hyra bil är att utmana ödet. Ta dig istället runt med tåg. Det finns två linjer; L1 går mellan Monumento och Bacalaran, L2 går mellan Santolan och Recto. Tunnelbanesystemet fungerar även väldigt bra. Att ta sig runt med dessa går både snabbare och är mindre irriterande, då man lätt fastnar i trafiken med bil, buss eller taxi. Tänk på att det finns mycket ficktjuvar på tågen och tunnelbanorna.

När ska du åka

I Manila är det varmt året om. Tyfonperioden är från juni - november.

Restips

Tänk på att om du låter någon hjälpa dig med dina väskor på flyplatsen, så förväntar de sig betalning. På Filippinerna klarar man sig bra med både engelska och spanska.

Kontakt