Bali

Du kommer att uppleva magiska solnedgångar på Bali
 

Resor till Bali - Drömmarnas ö

Bali är en fantastisk ö som, trots att den blivit utsatt för en våg av massturism de senaste åren, fortfarande lyckats värna om sin hindikultur med vackra cermonier och magnifika tempel. Om du letar ordentligt kan du fortfarande hitta en alldeles egen orörd strand. Boka din resa till Bali hos KILROY!

Om du enbart väljer att stanna i största staden Kuta, kommer du troligtvis inte se mycket mer än de typiska turistmetropolerna. Den sammetslena sandstranden är omringad av caféer, barer, restauranger, butiker och massor av påträngande säljare. Utanför turistmagneten gömmer sig fantastiska upptäckter; vulkaner, orörda stränder, magnifika hindutempel, mysiga byar och de gästvänliga invånarna. Missa inte denna pärla på din backpackingresa. Bali är den enda hinduiska staden i hela Indonesien, vilket gör att ön skiljer sig otroligt från resten av regionen kulturellt.

Transport på Bali

Det är väldigt lätt att ta sig runt på Bali. Vårt tips är att hyra en chaufför för en heldag. Det kostar runt 200-300 kr och han kör dig precis vart du vill, ger tips på spännande ställen, väntar på dig när du besöker platser och köra dig säkert hem igen i slutet av dagen. Be ditt hotell eller hostel om hjälp att fixa transport eller prata direkt med de lokala chaufförerna, de finns överallt.

Kuta-Legian-Seminyak

Erbjuder långa stränder och otroliga vågor. Perfekt för dig som vill surfa! Många restauranger, barer och affärer trängs längs stranden.

Nusa Dua

Fantastisk sand, färre turister och en lugnare atmosfär än Kuta. Här finns de exklusiva hotellen.

Lovina Beach

Ligger på den norra kusten, har svart vulkansand och få turister. Det här är den perfekta platsen för dig som vill ta det lungt, dyka, snorkla och se delfiner!

Sanur

Är omringad av korallrev och erbjuder massor av mysiga strandhotell, restauranger och butiker. På grund av de väldiga klipporna går det bara att simma under högvatten.

Jimbaran Beach

Har färre hotell, färre turister och en otrolig strand. Den är perfekt för segling och simning. Här kan du njuta av en underbar skaldjursmiddag direkt på stranden i solnedgången.

Dreamland Beach

Har tills nyligen varit en av de gömda skatterna på Bali. Endast några få i lokalbefolkningen och hemlighetsfulla backpackers kände till stranden, som nu har blivit otroligt populär bland backpackers. Den vita sammetslena stranden och de gigantiska vågorn är underbara, men akta dig för starka strömmar.

Uluwatu

Erbjuder den bästa solnedgången på hela ön och det är den perfekta platsen för alla hard-core-surfare.

Shopping på Bali

Bali är känt för sina träskulpturer, tyger, kläder och metaller. Varje by har sin egen specialitet. Se till att besöka Ubud som är en intressant liten by med stort utbud av Yoga, meditation och även bra shopping då mycket av de inhemska produkterna tillverkas här.

Mat och dryck på Bali

Missa inte specialiteterna: Nasi goring - stekt ris, ägg och grönsaker, Saté - små grillspett med ris och jordnötssås, Babi guling - grillad gris, Mie goring - stekta nudlar med grönsaker och ev kött, Glöm inte att njuta av maten tillsammans med den inhemska ölen Bintang.

Säkerhet

Vi vill varna för att dricka lokal sprit, under 2011 - 2012 har det skett ett antal fall av metanol förgiftning i Indonesien och framförallt på Bali, Lombok och Gili-öarna. Drick aldrig något som du inte vet vad det är och helst bara ur flaskor som du ser på när de öppnas.

Kontakt