Lombok

Båt i Lombok
 

Resor till Lombok - en tropisk äventyrsö

Fly från den stressiga vardagen och upptäck den fantastiska äventyrsön Lombok. Den är mindre än Bali, men har bättre stränder, större vulkaner och ett mer varierat landskap. Otroligt vackert! Boka din resa till Lombok hos KILROY travels!

Utforska Lombok

Den här ön är mindre utvecklad än Bali. Här finns inte många turister, det flesta är backpackers som kommer hit för fantastisk dykning, snorkling, vandring och surfing. I staden Senggigi finns alla affärer, banker och restauranger som du kan tänkas behöva. De lokala marknaderna och byarna är värda att besöka, t.ex Senaru och Segenterbyarna. Ta en tur till de tysta vilda stränderna vid Kuta på den södra sidan, här finns många bra platser för surfing. För den som är intresserad av kultur finns Pura Lingsar, som är ett fantastiskt tempel. Här kan du finna balinesisk hinduistisk kultur, men även Lomboks inhemska kultur. I december månad fylls templet med färgglada religiösa hyllningar till Perang Topat.

Öster om Lombok

Missa inte de unika komodovaranerna runt Komodo & Rinca, världens största ödla! Denna förhistoriska ödla blir upp till 3-4 meter långa, är köttätare och finns inte någon annanstans i hela världen.

Flores är en avslappnad ö med många små byar och en vacker kustlinje.

Aktiviteter på Lombok

Det finns många utmärkta dykställen nära Lombok, mest kring Giliöarna, men även runt den södra delen av ön. Vid Blongas Bay kan man få se hammarhajar och rockor. Det rika sjölivet runt korallreven är helt enkelt fantastiskt, även för snorklare. Dykkurser finns, samt platser för dykare med varierande erfarenhet. Varför inte ta en seglingsresa ett antal dagar, det är ett utmärkt sätt att spendera sin tid och sina pengar. Surfställen finns vid Kuta-stränderna, det är även ett bra områden för simning.

Trekking på Lombok

Gunung Rinjani Trek är ett äventyr! Vyn från den majestätiska och fortfarande aktiva vulkanen Rinjani, är mycket vacker. Vandringen hit tar ungefär 8 timmar, men det är något du aldrig glömmer. Om du har chansen - spendera en natt under stjärnorna!

Att ta sig runt

Färjor går dagligen mellan Lembar och Padagbai (Bali). Det finns även färjor som ansluter mot Sumbawa. Om du vill ta dig till Gili Islands, kan du ta en båttur från Senggigi eller flyga. Ett sätt att ta sig runt på Lombok, är att använda de lokala minibussarna (bemos). För den ultimata friheten, hyr en motorcykel eller bil. Priserna är helt överkomliga.

När ska man åka

Från oktober till mars är det regnsäsong. Det är okej för runtresande, men inte hållbart för vandring då många stigar kan vara stängda.

Säkerhet

Vi vill varna för att dricka lokal sprit, under 2011 - 2012 har det skett ett antal fall av metanol förgiftning i Indonesien och framförallt på Bali, Lombok och Gili-öarna. Drick aldrig något som du inte vet vad det är och helst bara ur flaskor som du ser på när de öppnas.

Kontakt