Japan

Storstäderna i Japan är väl värda ett besök
 

Resor till Japan - Favoriten långt bort i öst

Japan är ett otroligt vacker land med en ståtlig kultur. Bli fascinerad av Tokyos stil och dess ändlösa strömmar av folk. De vackra blommande körsbärsträden, templen, varma källor, vackra trädgårdar, sushi, sumobrottare, vulkaner, skog och både mystiska och välkomnande folk. Boka din resa till Japan hos KILROY travels!

För de flesta är Tokyo det första intrycket man får när man reser till Japan. Denna både vackra och galna stad, tycks kanske vara kaotisk med oändligt mycket folk, skyskrapor och blinkade fasader. Som turist i Tokyo kan man helt försvinna i det dagliga kaoset av människor som strömmar förbi i tunnelbanan, på gator och i shopping-gallerior. Allt detta kan kännas rätt klaustrofobiskt och kvävande första gången man besöker staden. Som tur är har denna stora stad ett flertal unika och annorlunda stadsdelar, både hippa, mysiga och väldigt gamla byliknande områden. Därför upplevs den även som en väldigt annorlunda och fascinerande stad, när man tar sig tid att titta på det som finns under ytan.

Sevärdheter

Se den imponerande fiskmarknaden Tsukiji, som är den största i världen. Besök en av de typiska japanska sumobrottarmatcher. Åk till staden Nikko, som är Japans tempelstad och är belägen några timmar norr om Tokyo. Det är här Japans första kejsare, Toshugo, ligger begraven och detta området är rätt överväldigande med både buddhist och shintotempel (Shinto är landets ursprungliga religion där andar och förfäder blev tillbedda). Har du tur kanske du även får se ett Shintobröllop. På Shintobröllop är alla parter och gäster klädda i traditionella dräkter. Denna plats är väldigt speciell, med dess läge mitt i en Cederskog. Man får känslan av att ninjor lurar i buskarna, redo att hoppa fram och överraska.

De heta källorna i Hakone

Det går inte att resa till Japan utan att besöka en av de många varma källorna, som är belägna runt om i landet. På japanska kallas de "Onsen" och ger lokalbefolkningen en oumbärlig tid bort från all stress. Hakone är beläget cirka 100 km från Tokyo. Här kan du även njuta av den vackra vyn över Mount Fuji (3776 m), den högsta punkten i Japan. 

Kyoto

När du reser runt i Japan bör du även inkludera Kyoto, som förut var Japans huvudstad. Flera vackra tempel belägna i området, påminner om den tiden. Templen är imponerande och omgivna av fina trädgårdar i traditionell japansk stil. I Kyoto kan du verkligen få en bra känsla av det riktiga, forna Japan. Många turister upplever att detta är den bästa platsen i Japan. Du kommer att få se flera geishor och maikos här (japanska kvinnor och flickor i traditionella klänningar).

Himeji

På vägen mellan Tokyo och Kyoto, 3 timmar med världens snabbaste tåg "Shinkansen", ligger Himeji. Där hittar du ett av de mest besökta och imponerande slotten i Japan. Slottet är förmodligen mest känt från James Bond filmen 'You Only Live Twice'. Det har en väldigt traditionell och typisk japanskt stil och finns med på UNESCOS världsarvslista

Åk skidor i Japan: Hokkaido och Sapporo 

Om du tycker om skidåkning och snö, är ön Hokkaido längst i norr rätt plats för dig. Här hittar du mycket vild skog och aktiva vulkaner. Terrängen på större delen av ön är perfekt för skidåkning och andra aktiviteter i snön. Det snöar rikligt från november till april. Det finns ett flertal bra resorts, t ex Niseko, Furano och Rusutsu. Besök den mycket roande Snow Festival i Sapporo, öns huvudstad.

Södra Japan: Okinawa

I andra änden av Japan finner du öarna Okinawa. De ligger i de varma, södra delarna med hög temperatur året om. Både huvudön Okinawa och de mindre öarna runt om, har vackra stränder och förtrollande korallrev. Se till att inkludera Okinawa om du ska resa runt i Japan!

Prisnivån i Japan

Prisnivån i Japan är inte så hög som många tror, men du måste ta dig tid att hitta billigare ställen att äta och bo på. Du kan hitta boende för cirka 20 EURO per natt och du ska kunna äta rätt bra för en billig peng. 

Skulle du vilja studera i Japan, välkommen att kontakta KILROY education för mer information!

Kontakt