Osaka

Osaka
 

Resor till Osaka - Mat & Shopping!

Osaka är Japans kommersiella centrum! Den som älskar japansk mat och shopping, har kommit  rätt. Upplev karaokebarer, kärlekshotell och varför inte åka en tjejvagn på tunnelbanan? Besök världens största akvarium, ät på Osaka food theme park eller festa loss på Japans bartätaste gata Nambagatan! Boka din resa till Osaka hos KILROY travels!

Osaka ligger ca 6 timmar söder om Tokyo och är mest känd för sin kulinariska upplevelse, shopping och bra nattliv. På kvällarna lyser staden upp i alla möjliga neonfärger och ett myller av japaner infinner sig på gatorna. Osaka är Japans kommersiella centrum. Staden har en tydlig skyline, med mycket kontorsbyggnader. Här kan du uppleva karaokebarer, kärlekshotell och varför inte åka en tjejvagn på tunnelbanan. Osaka är även en bra utgångspunkt för många sevärda platser i Japan, så som Nara, Kyoto, Kobe och tempelberget Koya. 

Shopping

"Tenjinbashi-suji shopping arcade" är en 2600 meter lång shopping gata med tak. Här lär du hitta vad än du söker. Det är svårt att inte öppna plånboken. Umeda är också ett centralt område med mycket shopping och restauranger. Är du intresserad av elektronik måste du bege dig till "Den Den Town".

Nattliv

Japans bartätaste område ligger under Nambagatan, som är flera kilometer lång!!! Centrum för Osakas nattliv är Dotonborigatan, nära stationen Shinsaibash Här finns otaliga restauranger och klubbar där du kan äta, dricka, festa och sjunga. Även Umeda har flera nattklubbar och barer. Bli inte förvånad när du går på klubb i Osaka. När vissa låtar spelas, dansar alla japaner likadant och oftast lämnar de väskor och plånböcker på borden när de går upp och dansar. Mentaliteten verkar vara mitt är mitt och ditt är ditt. 

Karaoke

Karaoken har sina rötter i Osaka och ni kan hyra ett rum möblerat i er stil. Hyr per timme inklusive drinkar, det är hur kul som helst. Har ni med er en infödd Osaka-bo så tar den garanterat sången på största allvar.

Världens största akvarium!

Vill du ha lite kultur på din resa kan du besöka Osaka slott, som är en fantastisk byggnad mitt i Osaka. Kaiykan-hamnen är också värd ett besök. Här finns världens största akvarium(Kaiyukan) och pariserhjul.

Osaka food theme park"

På "Osaka food theme park" kan du äta allt från bläckfiskbollar till Kobe-biff där djuren fått det bästa fodret, vilket också märks på kilopriset! Du kan även lyssna på Mozart och få massage. Helt klart en udda, men kul upplevelse!

Boende

I Osaka finns en hel del olika boendealternativ. Hotell kostar ca 550kr per person och natt, men beror självklart på vart och hur man bor. För att bo på en "Ryokan", som är ett traditionellt japanskt värdshus med gemensamt "ofuro-bad", betalar man omkring 550-2500kr. I priset ingår alltid mat. Vandrarhem och sovsal kostar omkring 130kr/natt. På Kapselhotell finns det vanligtvis tv, men man delar på badrum, bastu och sällskapsrum. På kapselhotell bor endast män och det kostar ca 220kr/natt. Kärlekshotell kan hyras per timme eller per natt för mellan 550-1100kr. Gaijin, är ett slags gästhem för turister och det kostar ca 3300kr i månaden. 

Kontakt