Tokyo

Gatuliv i Tokyo
 

Resor till Tokyo - Tokig i Tokyo!

Tokyo är hem till många intressanta sevärdheter och varenda en är värd ett besök. Det är nästan garanterat att du någonstans mellan enorma skyskrapor, ett myller av människor och hundratals tågstationer, kommer gå vilse. Tokyo är Japans huvudstad, och med sina 12.8 miljoner invånare är det även den största staden i Japan. Boka din resa till Tokyo med KILROY travels!

Från början hette Tokyo, Edo och var en fiskarby. Först när Edo valdes till att bli kejsardömets huvudstad döptes det om till Tokyo. Det är en väldigt säker stad och kriminalitet är inte ett problem för turister. Språket däremot ställer till större problem, då väldigt få japaner talar god engelska. Menyer är endast på japanska och skyltar är skrivna med japanska bokstäver. Det kan skapa lite huvudbry när du kommer ner till tunnelbanan och ser att alla stationer, anvisningar och biljettmaskiner är på japanska. En rolig sak just angående maskiner, är att det är fullt av automater överallt! Här säljer de allt mellan himmel och jord, mat, mobiltelefoner, godis, färsk fisk och bullar! Allt du någonsin kommer att behöva finns i en automat någonstans i Tokyo!

Shibuya - ett trendtörstigt mecka!

Tokyo är en supermodern stad, och ungdomarna här är kända för att vara väldigt trendiga. För alla dessa trendtörstande ungdomar är Shibuya deras Mecka. Stadsdelen Shibuya är ett av de mest aktiva och färgrika distrikten i Tokyo. Staden är full av affärer, restauranger, sex-shoppar och högljudda Pachinkohallar. Det är alltid mycket folk här, och bara det är en sevärdhet i sig.

Asakusa

I Asakusa finns det ett gammalt buddistiskt tempel som du mer eller mindre måste se. I området runt omkring finns en mängd småbutiker med allt möjligt krimskrams för försäljning.

Kejsarpalatset

Kejsarpalatset är nästa absoluta måste. Mitt i denna hektiska huvudstad ligger det en gigantisk park med palatset i mitten. Du kan inte komma innanför portarna, men att bara promenera runt ger dig en insikt i hur det är och har varit i Tokyo. Den absolut bästa tiden att vara här är i mars - april, då de kända körsbärsträden blommar för fullt.

Akihabara - den "elektriska staden"

I den "elektriska staden" Akihabara hittar du allt möjligt elektroniskt. Allt från mobiltelefoner med alla möjliga små attiraljer till nästrimmare, kameror, klockor och tv-apparater. Om det är en pryl och den kräver el eller batteri, finns den här! Priserna är låga jämfört med resten av Tokyo och det är ingen ide att försöka pruta. för här är priserna oftast redan satta!

Tokyo Tower

Med sina 333 meter, är Tokyo Tower 8 meter högre, än ursprungsmodellen Eiffel tornet, och det högsta självupphållande ståltornet i världen. Det färdigställdes 1958 som en symbol för Japans pånyttfödelse, som en ekonomisk stormakt Det används nu som antenn åt television och radio såväl som turistattraktion. Besökare kan ta sig upp till antingen 150 eller 250 meter för att få en vy ut över Tokyo. Om det är fint väder kan du se hela vägen till Fujijama! Tokyo har inte bara en kopia av Eiffeltornet utan även en Frihetsgudinna. Ta tåget över Rainbow Bridge ut till det relativt nybyggda området Odaiba och shoppa lite i deras stora gallerior när du ändå är där.

Ta sig runt

Staden Tokyo har en av de bäst utvecklade tåg- och tunnelbanenäten i världen. När du ser det för fösta gången kan du tycka att det är ett totalt kaos, men när du förstår hur det fungerar, kommer du tycka att detta är ett av de bästa sätten att ta sig runt i den stora staden. Taxi i Tokyo som alternativt färdmedel är ganska dyrt och rekommenderas inte om det inte är nödfall.

Klimat

Tokyo har ett tempererat klimat eftersom det ligger i mitten av Honshu, den största av Japans öar. Honshu har 4 distinkta årstider så planera väl innan avresa!

KILROY tips

När du är i Tokyo måste du ta en tur till berget Fuji. Att få se berget under en fin dag är helt makalöst! Vi rekommenderar även att äta! Ja du hörde rätt, äta äta äta, Pröva små lokala restauranger. De kommer inte bara fylla din mage, utan du får även en otrolig upplevelse!

Kontakt