Beijing

Den Förbjudna Staden, Beijing
 

Resor till Beijing - Staden full av drömmar

Kinas huvudstad Beijing (tidigare svensk stavning Peking), har mycket att erbjuda och inte minst nu sedan huvudstaden anordnat OS 2008. Den forna arkitekturen, kulturen och det vardagliga gatulivet gör staden till en toppdestination i Asien. Boka din resa till Beijing hos KILROY travels!

Beijing har otroligt många sevärdheter. Några exempel är Kinesiska muren, Temple of Heaven, den Förbjudna Staden och Summer Palace! Ta dig till "Hutongerna" för att få en bild av det gamla traditionella Kina. Dessutom är maten helt fantastisk i de små lokala stånden!

Tiananmen Square

När du besöker Beijing bör du inte missa världens största torg (500 x 880 meter). Stanna upp för en stund och titta på alla kineserna som strosar omkring på torget, njut av Tai Chi-utövarnas gracila rörelser och ungdomar som hänger vid en vägg täckt av kinesisk historia. På Tiananmen Square byggde Mao Zedong sitt mausoleum och där kan man se hans balsamerade kropp. Den som är uppe tidigt innan gryningen kan uppleva den imponerande flagghissningsceremonin på torget.  

Förbjudna Staden och Temple of Heaven

Väl innanför murarna i den Förbjudna Staden blir du garanterat imponerad av alla gamla byggnader med rödfärgade väggar och fint formade guldtak. Åk tidigt på morgonen för att undvika turistmassorna. Få tid för dig själv att känna atmosfären och tidens vingslag från förr, då området var till för kejsaren och hans undersåtar. Längre söderut hittar du den stora parken där Temple of Heaven är belägen. Inget annat tempel kommer kännas lika fantastiskt när du sett detta!

Kinesiska muren

Kinesiska muren måste upplevas! Det är jordens längsta byggnadsverk på 640 mil. För den aktive resenären, är vandringen från Simatái till Jinshanling ett bra alternativ. Det tar ungefär 4 timmar att gå över de något renoverade delarna på muren. Närmast är annars Badaling och här finns också flest turister. 

Summer Palace

Ta en dagstur och besök Sommarpalatset, som snarare är en park än ett slott. Från toppen kan du se ut över den närliggande vackra sjön och även få en glimt av Beijings himmel. Här är nämligen luften lite renare. Detta är en perfekt plats där du kan ta de lugnt och bara njuta.

Mat & dryck

Cykla genom "hutongerna" och stanna till för några nyligen gjorda "baozi" (nudlar fyllda med kött eller grönsaker). Du måste även prova den kända Peking-ankan. Gå till ett litet hak där du kan äta din middag och känna stämningen från lokalbefolkningen. Då kocken bara förstår mandarin, får du peka på de ingredienser du vill ha. Du kan också peka på de andra borden, där maten redan är serverad.

Shopping

Shopping har verkligen tagit sin plats som konkurrent till alla fantastiska sevärdheter i Beijing. Fynda kläder, skor, väskor, smycken och mycket annat till kanonpriser - pruta ordentligt!

Kulturella upplevelser

När du ätit färdigt, kanske en kulturell upplevelse kan locka? Det finns mycket att välja på, kinesisk operaföreställning, Kung Fu-show eller en färgsprakande akrobatshow! Spendera minst en kväll på karaoke bar och sjung Beatles eller Venga Boys. Säg ordet karaoke till vilken kines som helst på gatan, så tar han dig till den perfekta baren.

Gatulivet

Det finns mycket att se och göra i Beijing och mycket av tiden spenderas på att ta sig mellan de olika sevärdheterna. Se till att inte stressa, utan ta dig även tid att bara "vara" i folkvimlet. Varför inte hyra en cykel och bara följa med strömmen? När du återvänder hem och tänker tillbaka på din resa till Beijing, så är nämligen chansen stor att det är gatulivet som har gett dig flest upplevelser och minnen!

Utlandsstudier eller klassresa till Beijing

KILROY är även experter på att hjälpa dig att hitta relevanta universitet & studier i Kina, samt på att skräddarsy klassresor till Beijing för grupper på minst 10 personer.

Kontakt