Vientiane

Resor till Vientiane - Avslappnad atmosfär!

Utmed den mäktiga Mekongfloden, där Thailand möter Laos, hittar du Asiens mest avslappnade huvudstad, Vientiane. Här finns massor att göra så du kommer inte att bli uttråkad! Boka din resa till Vientiane hos KILROY travels!

Utmed den mäktiga Mekongfloden, där Thailand möter Laos, hittar du Asiens mest avslappnade huvudstad, Vientiane. Om du inte hade vetat att detta var Laos huvudstad, hade du säkert trott att du kommit till en liten kolonial landsort. Vientiane är inte en hektisk storstad som de närliggande huvudstäderna Bangkok eller Kuala Lumpur. I Vientiane tar man det lugnt! Här kan du njuta av lugnet och gå längs de breda alléliknande vägarna, där fransk kolonial arkitektur möter gyllene tempel. När du väl kommit in i det avslappnade levnadssättet i Vientiane, kommer du med största sannolikhet ha lite svårt att komma tillbaka till vardagen ;)

Sightseeing

Även om Vientiane har en avslappnad atmosfär, kommer du garanterat inte att bli uttråkad här! Det finns många vackra platser i och runt staden, som är väl värda ett besök. En av Vientiane's höjdpunkter är "Patuxai - the Arc The Triomphe of Asia". Från toppen av Patuxai har du en otroligt vacker utsikt över den gamla staden och Mekong floden…så glöm inte kameran! Beger du dig en bit utanför staden hittar du landets viktigaste tempelkomplex, Pha Taht Luang. Dessa tempel är täckta med massivt guld och tillsammans bildar de en symbol för det buddhistiska Laos! Även templena Wat Phra Keo och Wat Sisaket, som ligger strax utanför staden, är också värda ett besök!

Shop till you drop!!!

Gillar du shopping och hoppas på att fynda eller handla typiska laotiska souvenirer, ska du besöka Talat Sao eller morgonmarknaden som den också kallas. Här kan du köpa nästan allt du kan tänkas behöva, från elektronik, klockor och kläder till de berömda laotiska silversmyckena. Mest av allt är morgonmarknaden (som förresten är öppen hela dagen) känd för sina vackra vävda textiler och scarfar. Glöm inte att pruta, då behöver du oftast inte betala mer än en tredjedel eller en fjärdedel av ursprungspriset.

Buddhaparken

Besök den berömda Buddhaparken "Wat Xieng Khuan", som är belägen ca 25 km utanför staden. Det blir en upplevelse du aldrig kommer att glömma! Parken är byggd av en yoghi-filosof, för att man ville integrera olika asiatiska religioner med laotiska folkloristiska legender. I parken hittar du därför en riktigt häftig samling med enorma betongskulpturer av buddistiska och hinduiska gudar och reella och imaginära odjur. Dessutom är parken vackert belägen vid stranden intill Mekongfloden, så efter en promenad i parken finns många trevliga kaféer längs med floden att njuta av. Kanske en romantisk middag i solnedgången eller en svalkande dryck i solen låter lockande?

Äventyrsturer

Vill du maximera dina upplevelser i Ventiane ska du åka på en av våra äventyrsturer! Tillsammans med en guide och andra sköna resenärer, i en mindre grupp, får du komma till alla ställen dit turisterna inte hittar. Kolla tex in de här turerna; Roam Laos och Land of the Golden Buddha!

Boende

Laos blir allt mer populärt bland resenärer. I och med detta har boendealternativen ökat. Här kan du bo på alltifrån blygsamma "guesthouses", med sovsalar, till billiga hotell eller lyxiga bostäder.

Ta sig runt

Vientiane är platsen för passionerade fotgängare! Det finns troligen ingen annan stad i regionen som är så lätt och trevlig att utforska till fots. Ett annat enkelt och roligt sätt att utforska Vientiane är med cykel. Glid fram på breda gator längs med Mekong floden och stanna till och handla färsk frukt av lokala jordbrukare. Du kan också åka tuk-tuk för en billig penning och dessa finns överallt i staden.

Ta sig hit

För att ta sig hit går flyg. Vill du ser mer av Laos är det billigaste och enklaste sättet att resa med buss. Det finns tre stora busstationer runt Vientiane, så se till att kontrollera vilken du ska åka ifrån när du köper bussbiljetter! Den norra busstationen är den vanligaste utgångspunkten för internationella och långväga destinationer. Härifrån kan du ta dig vidare till Vietnam, Thailand, Malaysia och till alla stora städer i Laos. 

Kontakt