Langkawi

Tropisk strand, Langkawi
 

Langkawi

Langkawi är en av Malaysias mest populära destinationer! Utbudet av upplevelser är stort, både på land och i vatten. Langkawi passar också dig som är i behov av strandhäng, mellan storstadsutforskande i Bangkok innan och efter ska vidare till Kuala Lumpur eller Singapore, men vill ha lite sol och bad däremellan.

Förvänta dig blå himmel, gassande solsken, vit sand och vågor som slår in över stranden kantad av palmer! Pulau Langkawi är huvudön i den gruppering av 99 paradisöar som omges av det turkosa andamanhavet och tillsammans också bildar det som faktiskt är Langkawi. Hit kan du flyga in från andra delar av Malaysia, från Singapore eller Thailand! De flesta av öarna är obebodda, vildvuxna och alldeles fantastiskt vackra – både ovan och under havsytan. 

Det bästa av Langkawi 

Pulau Langkawis kullar är inbäddade i prunkande grönska och här kan du få syn på örnar, ovanliga fjärilar och andra exotiska djur. Om du behöver ta dig runt på ön under din vistelse kan du hyra cykel, moped eller (för längre turer) bil.

Om du inte är höjdrädd kan du få en spektakulär utsikt över ön uppifrån bergen. Häng med i den linbana som tar dig 705 meter upp till toppen!

Langkawi Sky Bridge

När du ändå är där uppe, se till att besöka ett av öns verkliga landmärken: den 125 meter långa hängbro som slingrar sig fram bland trädtopparna. Här kan även den mest hårdhudade få svindel! Spana in våra dagsutflykter och sightseeing på Langkawi.

Langkawi: Under ytan

Gillar du korallrev och exotiska fiskar? Då har du kommit rätt! I Langkawi hittar vi Pulau Pajar marinpark där du kan snorkla bland färgglada fiskar eller om du vill lite djupare ner; då kan du dyka och få möjligheten att se exempelvis barracudor. Föredrar du att se havets invånare från torra land kan du göra ett besök på Lagkawi Underwater World, Malaysias största akvarium och en av öns huvudattraktioner. Här finns över 500 havs- och sötvattensdjur, bland annat sälar, pingviner, hajar och - så klart - fiskar.

Langkawi – en skattebefriad zon

Pulau Langkawi är som tidigare nämnts huvudön och den mest besökta i området. Här finns flertalet hostels, den enda banken och butiker där du har möjlighet att handla taxfree/dutyfree (skattefritt). Langkawi har sedan slutet av 80-talet varit en skattefri zon!

Langkawis klimat

November till april är högsäsong på Langkawi och du kan då förvänta dig temperaturer på dryga 30 grader, hög luftfuktighet och låg risk för regn, där januari till mars är den torraste perioden. April till augusti kan korta regnskurar komma under eftermiddagarna men det är fortfarande en väldigt bra period att åka - priserna går ner betydligt! Lågsäsongen sträcker sig från september till oktober, då det kommer mera regn, dock är det helt ok om du önskar en lite lugnare atmosfär och ett svalare klimat (mellan 25 och 28 grader).

Kontakt