Chiang Mai

Risfält i Chang Mai
 

Resor till Chiang Mai - natur och äventyr

Chiang Mai erbjuder ett lugn, med grön härlig natur och vackra berg. Friskheten väcker energin i kroppen och utbudet får styra. När det skymmer, vaknar staden som på nytt och det är bäst att hänga med för att inte missa något. Boka din resa till Chiang Mai hos KILROY travels.

Här kan man strosa runt stan eller varför inte hyra en cykel. Kärnan är samlad och avstånden inte särskilt långa, det är svårt att tro att staden har ca 170 000 invånare. Självklart finns det tuk tukar i varje hörn och det går att vinka in en Songthaew om man vill ta sig lite längre för en billig peng.

Aktiviteter

Det är populärt att gå kurser i matlagning och meditation. Vill man söka sig ut i naturen och en bit från stan är aktiviteter som bamburafting  och djungeltrekking väldigt prisvärt. Packa alltid ner en varm tröja då kvällarna kan bli kyliga under vinterhalvåret. Regnkläder och bra skor är ett måste, särskilt under juli till september då det är regnsäsong. Varmast är det under april till maj. Om man har tid är Guldtriangeln och staden Chiang Rai absolut värt ett besök.

Sevärdheter

Chiang Mai är känd för sina tempel. Det finns hela 160 st. Det mest kända är Wat Phra Doi Suthep. Templet ligger 1,5 mil från stan och för att komma fram måste man svetta sig uppför den 290 trappstegen innan man når toppen. Väl framme får man som bonus den vackra utsikten över staden.

Nattliv

När kvällen kommer är stadens energi på max. Nattbasaren växer och växer, till sist är det svårt att veta vilken gata man har varit på. Marknadens bås innehåller allt du kan tänka dig. Kom ihåg att pruta tills du skäms och ha i bakhuvudet att det som köps ska få plats i väskan på hemvägen. Det finns massor med fynd att göra; kläder, heminredning, klockor - you name it! Om du tröttnar på mat och shopping, finns det bra klubbar och barer. Bubbles och BangRak är riktigt bra, dock stänger de ganska tidigt så var i tid för THE party.  

Ta dig dit

Det finns flera sätt att ta sig till Chiang Mai, allt beror på tid och pengar. Flyg tar strax över en timma från Bangkok och är det bekvämaste sättet. Har man en tightare budget så fungerar både buss och tåg bra. Buss är några timmar snabbare än tåg som tar ca 14 timmar. Kom ihåg att ta med varma kläder på bussen då de med luftkonditioneringen är näst intill samma temperatur som frysen här hemma.

Upplevelser för magen

Maten är bland det bättre, som alltid i Thailand. Testa kvällsmatmarknaden Ansuarn Market. Välj bland de små matstånden och komponera det du vill ha för kvällen. Du blir garanterat mätt för en billig peng!

Kontakt