Hua Hin

Hua Hin sunset
 

Resor till Hua Hin - något för varje smak

Res till Hua Hin i Thailand och koppla av på stranden, besöka antika tempel, eller spela några rundor golf. Det finns något för alla smaker! KILROY erbjuder billiga flyg till Hua Hin.

Den avslappnade atmosfären i Hua Hin har gjort staden till ett populärt resmål för lokala turister, internationella resenärer och backpackers från hela världen.

Ett av Thailands äldsta turistmål

Hua Hin är en av Thailands första badorter med en historia som besöksmål går tillbaka ända till 1911 då den 190 km långa järnvägen mellan Bangkok och Hua Hin slutfördes. Hua Hin blev snabbt en favoritdestination i landet och kung Rama den sjunde byggde sitt sommarresidens i Hua Hin i 1926. Än idag tillhör fortfarande till det den thailändska kungafamiljen som fortfarande gillar att semestra i staden.

Äventyr i Hua Hin

År 1922 byggs stadens första golfbana och idag är golfen en av de mest populära aktiviteter i Hua Hin. Andra populära aktiviteter är ponnyridning och självklart att koppla av på stranden. Söder om Hua Hins största strand ligger berget Khao Takiap, som är täckt med små altare, definitivt värt ett besök! Missa inte heller att åka till Wat Khao där du kan hitta en 20 meter hög Buddhastaty.  

Ta sig runt

Det är lätt att ta sig till Hua Hin från Bangkok. De flesta resenärer tar bussen eller en minivan, eller förhandlar en bra taxi-deal från Suvarnabhumi Airport. Räkna med att det tar 3 timmar att köra från Bangkok.

Stränder i Hua Hin

Stränderna i Hua Hin är både vackra och lättillgängliga. Den största stranden Hua Hin Beach är mycket vacker och barnvänlig, men tänk på att det kan vara en hel del folk där på helgerna under högsäsongen. 7 km söder om Hua Hin ligger den vackra stranden Khao Takiab som är lite lugnare men fortfarande ett populärt val bland både lokalbefolkning och turister. Letar du efter något mer avlägsen bör du kolla in Suan Son Pradiphat (9 km från Hua Hin), som är en idyllisk strand. Khao Tao Sai Noi Beach är också värt ett besök, och det finns en väldig Buddhastaty på toppen av backen.

Mat i Hua Hin

I Hua Hin finns det mycket restauranger och de flesta av dem är bra! Självklart rekommenderas färsk fisk och skaldjur här!

Shopping i Hua Hin

Det bra shopping i Hua Hin. Här kommer du så klart att hitta de traditionella souvenirbutikerna, men även klädbutiker, lädervaror och andra hantverk. En av specialiteterna i Hua Hin är polerade snäckor.

Klimatet i Hua Hin

Hua Hin har ett tropiskt klimat och en medeltempratur på 33 grader. Luftfuktigheten är hög. Det är behagligast att åka till Hua Hin mellan december och mars, medan perioden maj till oktober är regnperiod.

Kontakt