Koh Phangan

Koh Phangan - kristallklart vatten att bada i
 

Resor till Koh Phangan - mer än full moon party

Koh Phangan ligger bredvid Koh Samui i sydvästra Thailand och är känt för de stora ”full moon party som kör igång kvällen innan varje fullmåne. Du har en ”bucket” i handen, kan du dansa till efter gryningen! Dagen efter är det bara att njuta av de vackra stränderna på Koh Pangan. Utöver full moon party finns det jättemycket att göra på Koh Phangan.

Det första full moon partyt var redan 1985 och det improviserades fram som ett tack till ca 20-30 resenärer, inte långt från stranden. Partyt blev snabbt omtalat genom word of mouth och på dagens tillställningar kommer ca 20-30 000 varje fullmånskväll. Partyt håller igång hela natten tills att solen går upp. Barerna på Sunrise Beach på halvön Haad Rin håller öppet och spelar partymusik som R&B, Drum & Bass, House, Dance och Reagge.

Stränderna på Koh Phangan

Koh Phangan ligger längs med Koh Samui och Koh Tao i sydvästra Thailand. Ögruppen är belägen i Thailandviken här magnifikt vacker natur och avskilda vita stränder. Om du hyr en scooter kan du cruisa vackra stränder som Haad Chao Phao och Hat Sadet – vackra stränder där du kan bada och snorkla i kristallklart vatten. Glöm bara inte att stanna på någon av de trevliga strandbarerna och äta utsökt thaimat med en drink. Vissa av stränderna på Koh Pangan (som Huad Yuan) är så pass avlägsna att du endast kan ta dig dit med båt.

Aktiviteter på Koh Phangan

Är du redo att lämna stranden? I sådant fall har Koh Pangan många fler aktiviteter att bjuda på. Varför inte svinga sig som en apa uppe bland trädtopparna på en canopy-tur? Eller ta några lektioner och kite-surfa lite eftersom Koh Pangan har en perfekt kombination av vind och vågor för det.

Kontakt