Koh Samui

Lamai på Koh Samui - en strand att chilla på
 

Resor till Koh Samui - en thailändsk pärla

Koh Samui är Thailands näst största ö och den är främst känd för sina långa, orörda stränder, som lockar cirka 500 000 turister varje år. På KILROY kan hitta billiga flyg till Koh Samui!

De största stränderna på Koh Samui är Chaweng och Lamai. Chaweng är det dyrare alternativet, men om det är en fest du söker så är det hit du bör åka. Det finns också mindre och lugnare stränder att utforska som Big Buddha Beach och Bo Phut Beach. 

Klimatet på Koh Samui

Klimatet på Koh Samui är tropiskt med en genomsnittlig dagstemperatur på omkring 33 grader och hög luftfuktighet. Det mesta regnet kommer mellan maj och oktober under monsunregnen, även om Koh Samui tenderar att vara torrare, särskilt under monsunregnen. Ett bra alternativ för backpackers som reser till Thailand under denna period.

God mat på Koh Samui

Fisk-och skaldjursrätter är alltid ett bra val på Koh Samui. Längs stränderna finns många internationella restauranger, men det är också möjligt att ha härligt thailändsk mat på några av öns lokala restauranger.

Aktiviteter och äventyr i Koh Samui

De flesta turister som besöker Koh Samui kommer hit för att njuta av de vackra stränderna, och är du ute efter att dyka kan du antingen hitta dykpaket och åka på dagsutflykt, eller varför inte ta en dykkurs. På Koh Samuis norra kust blåser krafiga vindar och lockar tusentals kitesurfare under perioden december till februari. Eller föredrar du att åka på en seglingstur och njuta av Koh Samui och dess omgivning från en segelbåt är det fullt möjligt.

Staden Bophut på norra Koh Samui har många bra faciliteter och lugnare stränder, staden är särskilt uppskattad av familjer och backpackers. De flesta turisterna håller till vid kusterna, vilket betyder att Koh Samuis inland med berg och skogar i stort sett är orörda.

Besöker man den stora buddhastatyn vid Bang Rak kan man shoppa på den färgrika basaren strax nedanför trappan. Här finns flera souvenirstånd och caféer, där man kan ha det trevligt.

Transport till och runt Koh Samui

Du kan flyga direkt till Koh Samuis flygplats från Bangkok, Phuket, Pattaya, Chiang Mai, Singapore och Hong Kong. De flesta backpackers reser till Koh Samui med båt från Surat Thani. Det är lätt att ta sig runt på Koh Samui. Hyr en cykel, moped eller använd de lokala bussarna. 

Kontakt