Krabi

Krabi - Longtail-båt i det turkosa havet
 

Resor till Krabi - ät gott och klättra högt

Krabi är en oförstörd fiskeby och för de flesta en mellanlandning när man är på väg till andra destinationer i Thailand. Gillar du bergsklättring bör du definitivt överväga att spendera minst ett par dagar i Krabi.

Krabi ligger på västkusten av södra Thailand och är omgiven av ståtliga kalkstensklippor. Denna lilla fiskebys hamn är viktigt med dess färjeförbindelser till öarna Koh Lanta, Koh Phi Phi och stränderna i Ao Nang, därför kommer många backpackers till Krabi, på väg till andra delar av Thailand.

Krabis klimat

Krabi har ett tropiskt klimat och medeltempraturen ligger på ungefär 33 grader med hög luftfuktighet. Under monsunperioden maj och oktober regnar det som mest.

Äta och dricka i Krabi

Det finns en nattmarknad i Krabi som har utsökt lokal mat till låga priser, det mesta med muslimska influenser. En annan marknad som är värd att besöka är morgonmarknaden. Kom så tidigt som möjligt, eftersom den stänger redan kl. 8 på morgonen.

Klättra i Krabi

En av Krabis största attraktioner är tvillingtopparna Kanap Nam i kalkstens, som står som två vaktposter på varsin sida av floden. Krabi är dessutom en av få platser i Thailand som erbjuder organiserad bergklättring. Hit kommer klättrare från hela världen för att hitta nya utmaningar inom sporten på kalkstenspelarna. Enligt vissa rykten är det bara klättringen i södra Frankrike som kan konkurera i svårighetsgrad med detta område.

Transport till och runt Krabi

De flesta åker tåg eller buss till Krabi från Bangkok eller Phuket, men det går även att flyga direkt till Krabi International Airport, ca 10 km till närmsta stad. Eftersom Krabi ligger på kusten använder man sig av båt som transport. Annars är det lätt att ta sig runt med taxi och andra lokala transportmedel.  

Kontakt