Pattaya

Pattaya - flygfoto över stranden i Pattaya
 

Resor till Pattaya - Thailands hetast resmål

Pattaya är en av Thailands hetaste resmål! Trots sitt bekymrade rykte om att ha Thailands ”Red-light distict” reser över fem miljoner personer till Pattaya varje år – och inte enbart ensamma män utan också många backpackers och familjer hittar till Pattaya, på grund av det stora utbudet av aktiviteter för alla åldrar.

Under Vietnamkriget blev Pattaya en populär destination för unga soldater. Idag har Pattaya en underlig mix av Go-go-barer, golfbanor, restauranger och så klart stränder, samt erbjuder några av Thailands bästa sport- och vattenaktiviteter.

Roliga saker att göra i Pattaya

Vissa som reser till Pattaya huvudsakligen för att bege sig ut i det galna nattlivet. Men är du backpacker med intressen utöver det (mer än många) kommer du troligen upptäcka Underwater World som är precis vad namnet förtäljer: ett gigantiskt akvarium med fascinerande djur. Besök även Monkey Center eller spana in den internationella ormshowen. I Pattaya finns även flera nöjesparker, museum, tempel och en gigantisk Buddhastaty.

Stränderna i Pattaya

Pattayas huvudstrand sträcker sig nord-sydlig nästan tre kilometer. Här finns många aktiviteter, restauranger, barer, butiker och discon att välja bland längs stranden. Det är fullt ös dag som natt på stranden, vi rekommenderar att du passar på att uppleva detta när du är här. Är du ute efter att ha det mer laid-back samt lugn och ro är Jomtien Beach söder om staden bättre lämpad och mer familjevänlig.

Massa mat i Pattaya

Alternativen när det kommer till mat och restauranger är många i Pattaya. Du kommer ganska snart att märka när du kommit hit att Pattaya är internationellt med kulinariska bidrag från de flesta kontinenter i världen. Men kom ihåg att du ÄR i Thailand och den lokala thaimaten för det mesta är den bästa!

Pattaya shopping

I Pattaya är det perfekt att ta en shoppingrunda. Här finns flera gallerior, butiker och stånd att shoppa från. Det finns även gott om caféer och restauranger när du behöver en paus.

Klimatet i Pattaya

I Pattaya kan du njuta av ett tropiskt klimat som innebär att det antingen är torrt och varmt eller hett och fuktigt. Bästa tiden att åka till Pattya är runt jul och nyår.

Kontakt