Phuket

Phuket - den berömda klippan och turkosa havet
 

Resor till Phuket - turistmekka med massvis att göra

I Phuket kan du simma i kritallklart vatten, njuta av strandlivet under en palm eller utforska öns tempel och upptäcka öns rika djurliv. Phuket är Thailands största ö och ett av de mest populära resmål i Sydostasien.

Om du tröttnar på att ligga och lata dig på fantastiska stränder under palmträden så hittar du massor att göra i Phuket. Utforska ön och besök en fjärilsfarm och akvarium eller testa fiskelyckan med djuphavsfiske – du kanske får upp den gigantisk barracuda! Avsluta dagen med en romantisk stund på Phukets sydligaste punkt Cape Promthep och njut av en spektakulär solnedgång.

Äta och dricka i Phuket

När det kommer till den kulinariska nöjen har Phuket något som passar alla. Flera kök runt om i världen finns representerade här på olika restauranger men glöm inte att pröva den autentiska thailändska maten. Fråga lokalborna efter deras favoritrestauranger. Shopping i Phuket.

Shopping i Phuket

Du kan köpa nästan vad som helst i Phuket. Men eftersom det är ett turistmekka, hittar du inte saker billigare här än i övrigt i landet. Se till att besöka några lokala marknader, de är levande och färgstarka. Thalangs market i centrala Phuket är en orgie av färger och dofter från massa olika exotiska frukter och grönsaker.

Phukets klimat

Phuket har ett tropiskt klimat och medeltemperaturen ligger på ca 33 grader, och det är alltid fuktigt. Perioden mellan maj och oktober är känd som sommar monsunen här. Phukets behagligaste period är mellan december och februari.

Kontakt