Brisbane

Brisbane by night
 

Resor till Brisbane - 200-kilometers staden!

Enligt den Australienska traditionen att korta ned ord har Brisbane fått sitt smeknamn Brissie, vilket är det rätta ordet om du vill smälta in bland "the aussies" och med mer än 250 soldagar per år, är du i stort sett garanterad ett perfekt väder under din semester! Boka din resa till Brisbane hos KILROY travels!

Städerna mellan Noosa Heads i norr och Tweed Heads i syd har nästan växt ihop, vilket har gett Brisbane smeknamnet, "200 km staden". Som turist betyder det att man lätt kan ta sig runt i staden, så förbered dig på ta dig till andra närliggande städer så som Gold Coast eller Surfers Paradise när du ändå är där! Okej, När du har checkat in på ditt hotell och är redo att börja utforska staden - vart ska du då börja? Beroende på hur länge du ska vara I staden måste du planera tiden nogrannt, vi har samlat några förslag till dig! 

Laid back atmosfär

Populära South Banks i staden är ett bra ställe att börja på. Insup Brisbane's "laid back" atmosfär på Australiens enda tillverkade strand, följt av lunch på en av de många restaurangerna, caféerna och take-away ställena. Eller varför inte en promenad längs med strandpromenaden med en massa solbrända rollerblades-åkare. Det är ett flertal festivaler och event som hålls här varje år, så titta i kalendern innan ni beger er dit! 

För att få den bästa vyn över den vackra staden, ta en tripp till Mt Coot-tha. Se till att du tar med din kamera - flodens som snirklar sig genom staden, motorvägens linjer och siluetten av staden gör det till en perfekt bild! Läs mer om vad man kan göra i Queensland i "Backpacking Queensland guide" eller i" Lonely Planet Natural Adventurers guide"

Koalor, Krokodiler och Steve Irwin

Ingen reser hela vägen ifrån Europa utan att se Australiens speciella djur! Lone Pine Koala Sanctuary är ett bra alternativ om du vill hålla I en koala, mata kängurur eller lära dig om de farligaste reptil arterna innan du lämnar landet. Om du har mycket tid över, ta dig till Steve Irwins kända zoo, som är beläget några timmar norr om staden och erbjuder ett stort utbud av det Australiensiska djurlivet och shower med krokodiler. 

Mingla med locals!

En bra plats att ta sig till för att mingla med lokalbefolkningen är Brunswick St Mall i hjärtat av Fortitude Valley, som erbjuder massor av live musik, caféer och restauranger, eller förorten West End med sin bohemiska stil. 

Vilket ställe!!

En tur over till Stradbroke Island (som lokalbefolkningen självklart förkortar till "Straddie") tar bara en timme ifrån Brisbane och är definitivt värt ett besök. Det är här den vita skimrande sanden möter det turkosa vattnet! Njut av det ojämna kustlandskapet, stillsamma sjöar, orörda stränder, och vyn över Moreton Bay. 

Studera i Australien?

Är du kanske intresserad av att studera i Australien? Då kan KILROY education hjälpa dig! Boka in en kostnadsfri studierådgivning idag eller läs mer om att studera i Australien!

Kontakt