Darwin

Vågar du rida på en krokodil i Darwin?!
 

Resor till Darwin - the crocodile city

Vill du möta Australiens djurliv i Crocodile Dundees hemstad Darwin? Var med om äventyr i den 20,000 kvadratkilometer stora Kakadu National Park! Besök Darwin och Kakadu! Boka din resa till Darwin hos KILROY travels!

Darwin, huvudstad i Northern Territory, har mindre än 90,000 invånare. Ändå är det en stad som sjuder av liv och aktiviteter. Den naturliga hamnen är dubbelt så stor som Sydneys. Här finns både museer och djurparker och utbudet av trevliga barer och restauranger är anmärkningsvärt stort. Att Darwin blivit en så stor turistattraktion beror på att Australiens mest besökta nationalpark, den 20,000 kvadratkilometer stora Kakadu National Park ligger i närheten. Det var här "Crocodile Dundee" höll till och om du är det minsta intresserad av Australiens natur och vilda djur (inklusive krokodiler), så måste du uppleva Kakadu.

Restauranger

Restauranger finns i alla prisklasser - med rejäla måltider från runt 40 kr. Prova gärna barramundi-fisken, sportfiskarnas favorit. Christo's, på Mitchell Street, är en av stans bästa fisk- och skaldjursrestauranger, varmrätter för cirka 140 kr. Budgetalternativet finner du i hamnområdet The wharf precinct, där du kan äta kanongod "seafood" på en foodcourt på kajen för 30-60 kr. Majoriteten av stadens nattliv hittar du på Mitchell Street.

Sevärdheter

Trekka i de fantastiska nationalparkerna runt staden. Mest känd är mäktiga Kakadu nationalpark, med röd vildmark, dundrande vattenfall och aboriginska klippmålningar. Darwinbornas egen dagsutflyktsfavorit är Litchfield nationalpark, som är mindre och ligger närmare staden. I stan: Museum & art galleries of the Northern territory, aboriginsk konst och utställning om orkanen Tracy som totalförstörde staden 1974 (gratis inträde). Verkligen värt att ses! Crocodylus park, djurpark med australiska djur, lejon, apor - och massor av krokodiler. Kul för barn, men inget mot en riktig krokodilsafari i vildmarken. Inträde: cirka 100 kr.

Stränder

Darwin har flera kanonfina sandstränder - dessvärre måste man vara rätt våghalsig för att våga bada här. Saltvattenkrokodiler och hajar kan finnas i vattnet året runt, och som om inte det vore nog finns även dödliga kubmaneter längs kusten november-mars.

Studera i Australien?

Är du kanske intresserad av att studera i Australien? Då kan KILROY education hjälpa dig! Boka in en kostnadsfri studierådgivning idag eller läs mer om att studera i Australien!

Kontakt