Fraser Island

KILROY was here - Fraser Island
 

Resor till Fraser Island - den stora sandön

Fraser Island är ön för äventyrslystna backpackers! På världens största sandö finner du sötvatten sjöar där du kan simma utan att vara rädd för hajar eller stora maneter. Äventyret är 4WD körningen på stranden, som är huvudvägen på ön. Boka din resa till Fraser Island hos KILROY travels!

Vid mitten av Australiens östra kust, ca 26 mil norr om Brisbane, ligger den stora sandön som heter Fraser Island (även kallad Frazer Island eller Frazier Island) som du måste lägga till på listan av ställen du måste se! På UNESCO´s Världsarvslista finns denna 120 kilometer långa sandö med över 100 sötvattens sjöar, vissa gryniga andra helt klara, alla omgivna av vit sandstrand.

4WD i sanddynerna

Du kan ta dig till ön vi färja från Hervey Bay. Ön är endast för 4WD fordon pga. Att det inte finns några asfaltsbelagda vägar. Huvudvägen är på stranden då vägarna inåt land är sandiga, smala och begränsade. Kör försiktigt och inte för fort, för stranden används även fotgängare och flygplanslandningar. Om du inte är van vid 4WD körning, ta en arrangerad tur. När du bokar din paketresa, välj en som har sin bas på ön med faciliteter. The Beaches är en av dem som har dusch, toalett och kök.

Dingos på ön

Var uppmärksam för dingos på ön.  Att mata dem eller locka till sig dem är olagligt. Om du möter en dingo, så är det bäst att vara lugn. Stå i par eller i grupp och om du reser med barn, ha dem nära dig under hela vistelsen.

Lake McKenzie - En vacker sjö

Den mest kända sjön med sandstrand är Lake McKenzie, som verkligen är värd att se. Gång avstånd från standen, 100 meter ovanför vattennivån, hittar du en beundrandsvärd utsikt: Klar blått vatten omringad av vita sanddynor. Sjön är endas 5 meter djup och du kan simma i den. Efter en simtur är det ett skönt ställe att hänga kvar på tills solnedgången.

Eli Creek

Ner till stranden rinner Eli floden med sötvatten från sjöarna ner till havet. Sätt på dig dina badkläder och börja gå uppför berget, när du är på en bra höjd hoppa i floden och följ med strömmen. Floden rinner ner 80 miljoner vatten varje dag och dig!

Maheno Wreck

En plats full av turister är skeppsvraket på östra sidan av ön, även kallad S.S Maheno. Skeppet var en lyxkryssare, som under andra världskriget var en måltavla för bombning av den Australiensiska armen. Vraket är massivt och det är förbjudet att kliva ombord på det. Viktigt! Om du åker till ön själv, måste du ha tillstånd för ditt fordon och för att campa. Tillstånd kan köpas i förväg, i Hevey Baysta.  

Studera i Australien?

Är du kanske intresserad av att studera i Australien? Då kan KILROY education hjälpa dig! Boka in en kostnadsfri studierådgivning idag eller läs mer om att studera i Australien!

Läs mer om vad man kan göra i Queensland i "Backpacking Queensland guide" eller i" Lonely Planet Natural Adventurers guide"

Kontakt