Melbourne

Melbourne har ett stort utbud av nattliv!
 

Resor till Melbourne - en förstklassig festivalstad!

"Vad är det som är så speciellt med Melbourne?" kanske du undrar. Nåväl, det ska du få höra här! Det finns årligen över 15 förstklassiga festivaler i Melbourne. Festivalerna har teman som handlar om allt från musik, film och teater till mat, öl och vin - you name it, they've got it! Boka din resa till Melbourne hos KILROY travels!

Det som många gillar bäst i Melbourne är de kringliggande förorterna. I Port Melbourne hittar du en spännande blandning av viktorianska terrasshus och modern arkitektur. Här finns också restauranger, barer och caféer överallt, och då menar vi ÖVERALLT. Istället för stora shoppingcentrum finns här gator fulla av små mysiga butiker. En vanlig syn är att se en Ferrari, Lamborgini eller en Poche susa förbi...

St. Kilda

St. Kilda 5 km eller ca 15 minuter med tunnelbanan från centrum hittar du St.Kilda, en backpackers absoluta mekka. Kolla in Luna Park Tivoli, besök en av alla fantastiska barer, nattklubbar eller bara vandra längs stranden... Du kan bokstavligt talat äta dig fram på Acland Street som har ett enormt utbud av kakor och andra godsaker. En take-away muffin i handen gör sig perfekt medan du roas av gatumarknaden och underhållningen. St.Kilda är en av Australiens hippaste områden och självklart hemstad för Base Backpackers, den mest populära hostelkedjan!

Carlton

Charmerande Carlton Gardens, Melbourne Museum, IMAX-movie theatre med världens största filmduk och legendariska Brunswick Street ligger alla i Carlton, cirka 10 minuters gångväg från centrum.

Mat

Melbourne är absolut en mångkulturell stad, uppdelat i områden som China Town, Little India, Little Italy och det grekiska kvarteret. Här finner du mat från världens alla hörn och det finns garanterat något för alla smaker.

Shopping

Förutom flera megastora shoppingcentrum, finns unika möjligheter för den som älskar att shoppa. Här finns den fantastiska gatan Chapel Street - förbered dig på seriös shopping - det är bara gränsen på ditt kreditkort som kan stoppa dig! På Chapel Street hittar du allt från designbutiker till outlets och billighetsaffärer, för att inte nämna de små och charmerande boutiqerna med förmodligen världens bästa service! Chapel Street ligger i Prahandistriktet ca 5 km från Melbourne centrum. Och blir du trött av att shoppa? Då kan du gå på jakt efter superstjärnor som Kylie Minogue eller Lleyton Hewitt, vilka man kan stöta på här på Chapel Street!

Naturälskare

Åker du bara en timmes bilfärd från Melbourne, oavsett riktning, hittar du den vackra naturen som är så typisk för Australien. Här kan du prova att åka snowboard eller skidor på fjället, fotvandra, eller cykla i de fantastiskt gröna och frodiga nationalparkerna. Varför inte surfa lite eller ta en runda beach volley på en av de vackra, ändlösa stränderna? Vi garanterar att du kommer falla pladask för Melbourne - så vad väntar du på? Res hit och upplev det på egen hand!

Studera i Australien?

Är du kanske intresserad av att studera i Australien? Då kan KILROY education hjälpa dig! Boka in en kostnadsfri studierådgivning idag eller läs mer om att studera i Australien!

Kontakt