Perth

Jo denna plats finns - det är Monkey Mia som ligger på den Australiensiska västkusten
 

Resor till Perth - Australiens trevligaste stad!

Perth är den största staden i delstaten Western Australia, vilket är den största och mest ödsligaste staten i Australien. Staden har ett underbart torrt och varmt klimat, och har ofta klarblå himmel. Perth är den mest isolerade storstaden i världen men har så mycket att erbjuda och de är därför svårt att förstå att så få turister kommer hit, men det har väl med sin isolation att göra! Boka din resa till Perth hos KILROY!

Det känns lite som att komma till världens ände när du sätter sina fötter i Perth. Denna vackra stad med nästan 1.5 miljoner invånare är beläget så långt ifrån andra städer att du nästan glömmer bort hur det är att vara i en storstad - kanske mest för dig som har kört i flera dagar eller veckor för att komma hit!

Charmig och sofistikerad

Lyckligtvis så är det inte svårt att komma tillrätta i Perth! Kanske för att de just är beläget så de känns som världens ände, där outbacken tar slut. Staden är lugn och har en byliknande atomsfär. Detta i kombination med en konstant växande stad och en sofistikerad och charmerande storstadskänsla. Perth är en trevlig, inbjudande och modern stad, men fortfarande väldigt unik. Den har inget operahus eller liknande sevärdheter, men den charmar på sitt sätt och ger besökare en upplevelse i sig genom sin klarblåa himmel, gröna parker, trevliga gator, vänliga folk, avslappnande miljö och fantastiska stränder. Se upp, Perth kan få dig att vilja flytta dit!

Swan River och Kings Park

Genom Perth rinner floden Swan River, som fått sitt namn efter områdets svarta svanar. I närheten av flodens ligger ett flertal inbjudande parker, där lokalbefolkningen såväl som resenärer gärna slänger sig i gräset och njuter i solen. Stadens mest kända park, Kings Park ligger i den västra delen av staden i närheten av business kvarteren. Den har stora gräsfält, botanisk trädgård och till och med ett riktigt skogsområde vid Mount Eliza, där ni har en perfekt utsikt över staden.

Stränder, shopping & nattliv

Inne i stadskärnan är det Hay Street och Murray Street som erbjuder shopping och underhållning. Denna del av staden har ett livligt och vibrerande nattliv med ett stort utbud av häftiga barer, caféer och restauranger. 

Stadens läge vid den indiska oceanen ger dig bra möjligheter till att kunna kombinera stadslivet med en tripp till stranden. Allt du behöver göra är att ta dig till Perth's förorter, där ni hittar perfekta stränder och oemotståndligt vatten! Den närliggande hamnen Fremantle och Rottnest Island har även de riktigt trevliga stränder, speciellt den sistnämnda. 

Söder om Perth

Du borde ta dig söder om Perth, till Bunbury, där ni förutom de härliga stränderna även kan komma nära och se delfiner. 

Ännu mer söder ut hittar du ännu bättre stränder tex. vid Margaret River. Men, det är mer än 300 km dit från Perth, men det är värt resan, inte bara för de vackra stränderna, utan även för att besöka några av de bästa vingårdarna. Både Margaret River såväl som andra platser i sydvästra Australien erbjuder fantastiska viner och stränder med klart turkost vatten - väldigt lockande för besökare!

Närmare Perth, i Swan Valley, finner du fler vingårdar som är perfekta för en dagstur från Perth. Speciellt en av dem, Houghton Wines, som är en känd klassiker i trakterna! 

Aquarium & Art Gallery of Western Australia

I Perth finns det två attraktioner som du måste besöka: Det första är Aquarium of Western Australia och de andra Art Gallery of Western Australia. Den första är beläget i Hillarys Boat Harbour, som är ett häpnadsväckande byggnadsverk, Huvudattraktionen är en 98 meter lång glastunnel där ser ni djur som hajar, sköldpaddor, stingrockor, fiskar i alla tänkbara färger och mycket, mycket mer från den indiska oceanen. Det är verkligen fascinerande att vara omgiven av det marina djurlivet! Detta fantastiska akvarium är ett av de bästa i världen och de har även andra udda kreatur från indiska oceanen såsom sjöormar, sjöhästar och gigantiska maneter.

När du har fått nog av detta och den klaustrofobiska gränsen är nådd, kan du ta dig till Art Gallery of Western Australia (Perth Cultural Centre, 47 James St.), vilket av bland annat har den bästa samling av Aboriginsk konst i Australien. Missa inte detta!

Studera i Australien?

Är du kanske intresserad av att studera i Australien? Då kan KILROY education hjälpa dig! Boka in en kostnadsfri studierådgivning idag eller läs mer om att studera i Australien!

Kontakt