Stora Barriärrevet

Se det mest spektakulära undervattenslivet när du dyker i Stora Barriärrevet
 

Resor till Stora Barriärrevet - Dykning & snorkling

Stora barriärrevet är storslaget och ett av världens sju naturunderverk. Dykare och snorklare måste åtminstone ta sig hit minst en gång under sin livstid. Här kan du slappna av, bo ombord på ett skepp och lära dig att dyka och njuta av det rika marina livet som finns. Självklart finns mycket mer att göra här än bara dykning. Du kommer inte bli uttråkad! Boka din resa till Stora Barriärrevet hos KILROY travels!

Vill du uppleva världens största och absolut finaste korallrev och dess ekosystem? Då ska du besöka Stora Barriärrevets imponerande 900 öar och ca 2500 olika rev. Dessa breder ut sig på en yta på omkring 2600 km i Coral Sea vid kusten till Queensland, Australien. Detta otroligt stora rev är en dröm för dykare och snorklare och det marina livet har sådan mångfald att undervattensmiljön är helt spektakulära!

Stora Barriärrevet finns med på UNESCOs världsarvslista och stor del av revet är skyddat av The Great Barrier Marine Park. Förutom att vara oerhört vackert är revet också hem för delfiner, valar, däggdjur och olika sorters sköldpaddor samt en hel del andra regnbågsfärgade fiskar. Att ta undervattensbilder är ett måste, så ta kameran med dig!

Dykning & snorkling

Stora Barriärrevet har dykning och snorkling i världsklass! Bor du ombord på en segelbåt får du den ultimata upplevelsen. På många av båtturerna kan du också ta dykcertifikat.

Stora barriärrevet är hem för över 400 olika korallarter och 1500 olika fiskarter, så du kan föreställa dig det fantastiska undervattenslandskap du kommer att se i denna exotiska värld. Revet är enormt stort och erbjuder olika saker på olika platser, vilket hela tiden ger dig något nytt att utforska, så planera din resa väl. Stora Barriärrevet är lämplig för såväl nybörjare och mer erfarna dykare. Du kommer inte att bli besviken på detta äventyr!

Arlie Beach & segling

Airlie Beach anses som ett av de ställen många utgår ifrån när de ska till Whitsunday Islands och Stora Barriärrevet. Airlie är en liten stad med bara en gata och massor av backpackers. Liksom Cairns, finns ingen riktig strand, men istället har man byggt förvånansvärt trevliga laguner, där du kan chilla, simma och där det finns gemensamma grillar för att få en perfekt barbeque-kväll. Barriärrevet går bara att uppleva om man åka på en tur. Det finns tex endagars dykturer, men vi rekommenderar att man åker lite längre och spenderar några dagar ombord på en segelbåt. Då får du uppleva massor, däribland ofarliga revhajar och udda men roliga potatisliknande fiskar för att nämna något. Att bo på en av båtarna är en upplevelse även för den som inte dyker eller snorklar. På soldäck kan du slappa i solen och njuta av vyerna. Du kommer dessutom få lära känna och hänga med massa andra sköna resenärer från hela världen!

Whitsunday Islands

Whitsunday Islands, beläget ca 8 timmar från Cairns, är varje Aussies dröm och ett måste att få besöka minst en gång i livet. De fina vita sandstränderna är som rena himmelriket och ett besök vid Whiteheaven beach är något du sent kommer glömma! Whitsunday Islands utforskas bäst genom segling med en riktig segelbåt, eller via luften med hellikopter! Cape Tribulation nära Cairns är en annan upplevelse du inte vill missa. Här finns stora regnskogsstigar att utforska. Ett tips är att åka på en äventyrstur hit, kolla in våra turer här!

Äventyrslysten?

Cairns Adventure Package är en fantastisk äventyrstur som utgår ifrån Cairns. Det här är en tur för den som söker spänning - river raftingen är helt galen! Den avlägsna ön Fitzroy Island och dess omgivningar är ett måste!!! Den utforskar du bäst med kajak och snorkling.

Boka online eller kontakta någon av våra duktiga reseexperter för mer tips och råd om olika turer, boende och flyg!

Ansvarsfull turism

Stora Barriärrevet tampas med flera olika miljöhot däribland turismen, klimatförändringar och korallblekning. Du kan hjälpa till att skydda korallrevet genom att vara försiktig medan du dyker eller snorklar och inte röra någonting och låta koraller vara där de hör hemma. Mata inte fiskarna och akta dina fenor så att du inte slår mot korallerna.

KILROYs tips

Om du boka turer i förväg får du ett billigare och bättre pris än om du bokar på plats. Det kan också vara bra att boka i tid , eftersom det kan bli fullbokade fort, särskilt under högsäsong. 

När du planerar din resa, komma ihåg att regn kommer att påverka hur klart vattnet är. December och januari är en bra tid att resa även om det är mycket varmt då. 

Studera i Australien?

Är du kanske intresserad av att studera i Australien? Då kan KILROY education hjälpa dig! Boka in en kostnadsfri studierådgivning idag eller läs mer om att studera i Australien!

Har jag kommit till himmlen nu...?

Kontakt