Surfers Paradise

Börja din upptäckt av Surfers Paradise med en tidig strandpromenad följt av shopping och varför inte avsluta dagen på stranden!
 

Resor till Surfers paradise - den dyrbara juvelen

Surfers Paradise är det ultimata drömstället för att surfa, slappna av och leva lyxliv. Eftersom det är beläget på Queenslands guldkust finns där också några av de bästa stränderna i hela världen! Boka din resa till Surfers paradise hos KILROY travels!

Surfers Paradise är en förort på guldkusten i Queensland. Det är ett av de mest populära semesterställena i hela Australien. Här hittar du en perfekt mix av modernt stads- och strandliv. Silhuetten med de gigantiska skyskraporna är imponerande men det är även stränderna, eftersom Surfers Paradise har några av de finaste och renaste stränderna i världen! Trevliga kaféer och restauranger radar upp sig längsmed stranden. Ta med en handduk och efter en lång dags shopping är det bara att slappa vid stranden resten av kvällen.

Shoppingmöjligheter

Surfers Paradise har många gömda butiker som bara väntar på att upptäckas. Åk till Surfers Paradise Beachfront Market, i det centrala affärsdistriktet hittar du Cavill-shoppingcentret - shopparens paradis. Cavill Avenue är överlag det bästa shoppingstråket.

Hoppa in i det pulserande nattlivet Staden är full av liv även nattetid. Barer och klubbar börjar med liveföreställningar på kvällen och där hittar du alla möjliga underhållande aktiviteter. De flesta barerna är belägna längsmed Orchid Avenue och några erbjuder billigare priser för backpackers. Den gyllene kustens teatrar erbjuder liveuppträdanden och det finns även showrestauranger, allt för en trevlig utekväll.

Vad mer som finns att göra

Surfers Paradise ligger nära många av Queenslands temaparker, så du kan med lätthet roa dig hela dagen lång. För mer sofistikerade aktiviteter finns det flera konstgallerier med lokala utställare, kolla in Gold Coast Art Gallery som ligger på 135 Bundall Rd, Surfers Paradise.

För ett fågelperspektiv, åk till Q1 Observation Deck som ligger på Hamilton Avenue. Det är en supersnabb hiss som tar dig upp 322 meter över havet. Det finns även en bio och en bar i den här coola byggnaden.

Bjud dig själv på den här resan som är den ultimata drömplatsen för att surfa och ha kul!

Aktiviteter

För vattensportentusiaster finns det massor att göra. Du kan ge dig själv lite motion genom att ta surflektioner. Efter att ha prövat själv är det kul att titta på hur enkelt proffsen gör det. Kolla in de spännande surftävlingarna Quicksilver Pro Surfing Competition och Surf Lifesaving Championships som hålls i mars varje år.

Vid huvudstranden kan du hyra vattensportutrustning, som exempelvis wakeboards, bodyboards, surfbrädor och jetskis. Om du gillar beachvolleyboll, spelas det vanligen under dagtid vid Central Surfers Paradise Beach.

Det finns även fisketurer och glidflygning som alternativ för de som inte vill bli blöta men som älskar sjöbrisen.

Om du är ute efter en hjärtknipande upplevelse, hoppa bungy jump från hiskeliga höjder med bara ett gummiband virat runt fötterna. Det finns några förmedlare som arrangerar detta och du kan till och med göra ett hopp i mörkret om du känner för det…

KILROYs resetips

Indy 300 Grand Prix Race i Surfers Paradise ger dig en fartfylld upplevelse varje år i oktober. Läs mer om vad man kan göra i Queensland i "Backpacking Queensland guide" eller i" Lonely Planet Natural Adventurers guide"

Studera i Australien?

Är du kanske intresserad av att studera i Australien? Då kan KILROY education hjälpa dig! Boka in en kostnadsfri studierådgivning idag eller läs mer om att studera i Australien!

Kontakt