Tasmanien

Klara och levande färger på Tasmanien
 

Resor till Tasmanien - Australien i miniatyr!

Det är många som reser till Australien utan att besöka ön Tasmanien, söder om delstaten Victoria. Men det är en skam att strunta i ett besök på Tasmanien, denna ö som erbjuder både vacker natur, intressant historia och kultur. Köp din resa till Tasmanien hos KILROY travels!

Om du har åkt hela vägen till Australien, rekommenderar vi starkt att du även fortsätter den lilla extra biten ner till dess sydligaste punkt, den vackra ön Tasmanien. Här hittar du en helt annan del av Australien, som dock på många sätt är ganska typiskt för landet. Här hittar du stora ytor med ett ren vildmark, ett fascinerande landskap med spännande djur (kängurur och många koalas). Samtidigt ståtar Tasmanien med ett stadsliv som är både rikt på erfarenheter och massor av trendiga vibbar. Men först och främst är Tasmanien unikt i jämförelse med det australiska landskapet. 

Det vilda Tasmanien

Du kommer inte bli uttråkad i Tasmanien. Varför inte njuta av att så få andra kommer hit? Det ger dig stor chans att få ut det bästa av ön, och uppskatta dess många orörda områden och attraktioner. Du kan till exempel vandra i vildmarken, cykla, åka flotte eller paddla kajak i den lugna och karga naturen.Det bästa stället att gå "bushwalking" promenader, är den centrala delen av ön, den 65 km. långa "Overland Track" genom Cradle Mountain-Lake St Clair National Park. Denna vandring varar i sex dagar och är en fantastisk naturupplevelse - du måste dock vara medveten om att vädret kan ändra nästan från timme till timme, så packa väskan med omsorg. Vi kan också rekommendera Freycenet National Park nära den lilla staden Coles Bay på Tasmaniens östkust. Här hittar du gott om orörda stränder och vikar och rikliga möjligheter till bra bushwalks - och du får också njuta av de magnifika, nästan rosa granitklippor, som nationalparken är särskilt känd för.

Tasmaniens östkust

Hela Tasmaniens östra kust är full av charmiga kuststäder, sandstränder och bländande utsikt över den vackra - och på många ställen steniga kusten. Förutom Freycenet nationalpark är höjdpunkten här vackra "Wineglass Bay" och en annan nationalpark: Mt William (ligger på norra östkusten).

Centralorten Hobart och historiska Port Arthur

Tasmaniens största stad Hobart är en annan höjdpunkt på östkusten. Här finns massor av historisk charm (det är Australiens näst äldsta stad), med massor av trendiga kaféer, stora festivaler och hippa barer. Stadens läge nära Mt Wellington och med havet på den andra sidan är inte alls dåligt - och om du vill tillbringa en hel dag vid havet, är en resa till den utmärkta "Seven Mile Beach" starkt rekommenderad. En resa i sydöstra Tasmanien bör också inkludera ett stopp i Port Arthur, ett historiskt område från den tidpunkt då fångar var bland de första invånarna i Australien. Här kan man inte undvika att bli mer eller mindre påverkade av det hårda och brutala arv och återverkningarna från den tidpunkt då denna del av Tasmanien fungerat som straffrättsliga kolonier. Stället är något dystert och sorgligt, men också väldigt fascinerande. 

Västra Tasmanien

Du har inte upplevt det "riktiga" Tasmanien, om du inte har besökt västra Tasmanien. Merparten av denna del av ön är vild och oförstörd, och inte alla platser är lätta att nå. Men detta är verkligen en annorlunda och unik del av Australien, speciellt eftersom denna del av Tasmanien i motsats till många andra delar av Australien helt saknar turister! En höjdpunkt i sydvästra hörnet är den magnifika Franklin-Gordon Wild Rivers National Park, som erbjuder forsränning, klättring och vandring. Här finns också djupa flodraviner och en ogenomtränglig regnskog, som vid den norra delen har några bra vandringsleder.  Och så får man inte missa den fantastiska "South West National Park", som upptar en stor del av sydvästra Tasmanien. Denna nationalpark är häpnadsväckande, främst tack vare sin jungfruliga regnskog, stora träd - här finns jättegummi träd, gamla tallar, fantastiska ormbunkar och grönskande mossa så långt ögat kan se. På toppen av detta får du se snöklädda bergstoppar, som speglas i fantastiska fjällsjöar och på sommaren ett överflöd av vackra vilda blommor. Om detta inte är tillräckligt för att din kamera arbetar på övertid, finns det också älvar, vilda raviner och vackra vattenfall. Southwest nationalpark är helt enkelt fantastisk, en av världens vildaste och mest isolerade platser - och en stor naturupplevelse. En resa till denna del av Tasmanien kommer för de flesta vara en höjdpunkt inte bara på resan i Australien, utan bland alla magiska platser på jorden. Därför säger vi- åk dit!

Studera i Australien?

Är du kanske intresserad av att studera i Australien? Då kan KILROY education hjälpa dig! Boka in en kostnadsfri studierådgivning idag eller läs mer om att studera i Australien!

Kontakt