Fiji

Det finns gott om kokosnötter på Fiji!
 

Resor till Fiji - ditt paradis på riktigt

Du kommer att mötas av många härliga leenden i Fiji. En pärla i Stillahavet och ett tropiskt paradis som består av inte mindre än 333 öar! Bada, snorkla och dyk i Fiji, eller bara njut av lata dagar på vackra stränder.

Backpacka i Fiji

Fiji ligger i sydvästra Stillahavsområdet och har mer än 300 öar. Det är lätt att komma in den fijianska kulturen, speciellt deras förmåga att leva livet utan krångel och stress. En livsstil som lätt smittar av sig!

Resan börjar i Viti Levu

Du landar på Fijis internationella flygplats i staden Nadi som ligger på landets största ö Viti Levu. Det är smidigt att ta sig runt och utforska Viti Levu från Nadi. Passa även på att ta dig till andra öar när du är här. Till exempel är den lilla grannön Nananu-in-Ran, norr om Viti Levu, en fantastiskt vacker plats - det perfekta paradiset!

Södra Viti Levu är även värt ett besök. Det är specifikt stränderna på Coral Coast som lockar med grym snorkling! Ett av de bästa sätten att utforska Fijis undervattensvärld är med cyklop och snorkel! Efter dessa härliga dagar är du nog mer än redo för nästa höjdpunkt på din Fijiresa: Yasawaöarna.

Yasawaöarna i Fiji - overkligt vackert

Ett verklighetens akvarium är runt Yasawaöarna. Du kan lätt ta dig till dessa öar med båt från Viti Levu. Skaffa båtpasset Bula Pass genom KILROY innan din avresa, det brukar löna sig! Med ett Bula Pass kan du resa med båt till tur och retur till Yasawaöarna och båtluffa mellan öarna hur mycket du vill, så länge båtpasset är giltigt. Det här är att resa med frihet!

Båt Yasawaöarna - Passa på att utforska Fijis vackra öar med ett Bula Pass

Vyn över Yasawa är helt fantastiskt och trollbindande. Det var här de filmade Tom Hanks film "Castaway".

Att göra i Fiji

Det är lätt att komma in i den fijianska sköna livsstilen. Om det inte har framgått vill bara förtydliga: dykning i Fiji är ett MÅSTE när du är här. Den bästa platsen är Kadavu Island - ett dykparadis med rev runt hela ön. Det är nästan overkligt färggranna koraller överallt och fiskstim i granna färger. Har du tur "dyker du på" hajar och kanske till och med valar. Är det första gången för dig att dyka? Inga problem, du kan ta dykcertifikat i Fiji.

Inte alls omöjligt att "dyka på" en Reef Shark i Fiji

Kava - en traditionell fijiansk dryck

Lämna inte Fiji utan att ha provat den traditionella drycken Kava. Kavan är gjord på Kavaroten, pulver av dess rot utblandat med vatten. Den ser lite grumligt ut och få anser den vara delikat. Drycken är känd i den större delen av Stillahavsområdet och var en viktig del i gamla ritualer. I dag är Kava mer ett stort socialt inslag. Hitta fler random fakta i vår artikel 15 anledningar till att du INTE bör besöka Fiji.

Tips och råd

Tropiska cykloner kan härja över öarna från november till april så lyssna på sjörapporten innan du beger dig ut på havet.

Fiji är verkligen fantastiskt - havet, stränderna, solen, folket - Vem behöver mer än det?

Kontakt