Yasawaöarna

Välkommen till Yasawaöarna
 

Yasawaöarna - Your island paradise

Yasawaöarna har allt för din perfekta tropiska semester i Fiji. De gröna fijianska öarna erbjuder fantastisk snorkling och dykning med sitt inbjudande kristallklara, blåa vatten, vita stränder och många små gömda vikar. Smaka på en bit av paradiset på Yasawa öarna!

Varför just Yasawaöarna?

Här slipper du garanterat all stress från bullriga storstäder och högljudda partyöar. Men det betyder inte att du kommer få det tråkigt! Nämnde vi att...

  • Öarna erbjuder fantastisk snorkling och dykning i kristallblått klart vatten?
  • Yasawaöarna är perfekta för dig som vill backpacka och båtluffa?
  • Det finns många och långa vandringsleder längs hela öarna?
  • Du kan åka iväg och fiska med lokalbefolkningen, för att verkligen få en känsla av Yasawa?

Dessutom är lokalbefolningen ett av de absolut vänligaste folken i världen. De kommer att möta dig med sina lokala hälsning "bula!" och ett stort leende på läpparna. De kan även tipsa om öarnas bästa snorkling, dyk och hemliga regnskogar - och de är inte rädda för en omgång beachvolley! Bli inte förvånad om du blir hembjuden på middag, oftast dagens fiskfångst tillagad med mycket kärlek!


Yasawa Flyer catamaran

Ta sig till Yasawaöarna
Yasawaöarna ligger nordväst om Fijis huvudö , Viti Levu. De nås lättast via båt, men om du har en stor resekassa att spendera så kan du även chartra ett sjöflygplan. Det bästa sättet att ta sig dit är med Yasawa Flyer - en katamaran målad i ljust gula färger, som är svår att missa! Den tar dig från Nadi på huvudön till Yasawiöarna. Den närmaste ön ligger ca 3 timmar från Nadi och därefter tar det lite längre tid till övriga öar på grund av de många stopp längs vägen.

Roliga fakta om Yasawa öarna

  • Yasawaöarna upptäcktes år 1789 av William Bligh - en av myteristerna från HMS Bounty
  • Filmen "The Blue Lagoon" (1980) filmades på Yasawaöarna
  • Den genomsnittliga temperaturen är 25 grader och vattentemperaturen är 25,5 grader!
Vill du uppleva Yasawa öarna?
Ta mig hit!

Kontakt