Nadi

Backpackers hänger vid poolen i Nadi
 

Resor till Nadi - i Robinson Kruses fotspår

Välkommen till Fiji - lika härligt som du troligen föreställer dig det att vara. Börja din resa i Nadi med häftiga tempel, prisvärd shopping och lite utflykter till paradislika stränder.

Välkommen till Nadi

Nadi är Fijis tredje största stad som ligger på huvudön Viti Levu (den största bland denna ögrupps 300 öar) och här finns även Fijis internationella flygplats. De flesta flyger in i Nadi och gör ett stopp i staden när de är på väg till andra platser i Fiji eller öar i Stilla Havet. Passa på att stanna ett par dagar och besök omkringliggande stränder, se fina tempel och smaka nationaldrinken Kava.

Ta dig under ytan runt Nadi

En av de mest vackra och gröna öar i Fiji är Nananu-inRan, som ligger på Viti Levus norra kust. Spana in livet under ytan i kristallklart vatten. Simma, snorkla eller dyk med valar, hajar, rockor och stora färgglada fiskstim och lägg dig för att torka på den perfekt kritvita stranden efteråt.

Kristallklart vatten runt Mamanuca Islands utanför Nadi, Fiji

Vi rekommenderar även Mamanuca Islands - särskilt Mana Island - utanför Nadi. Här har du en riktig pärla; öde vita sandstränder och mer kristallklart vatten med massor av vackra fiskar som du kan snorkla bland. Akta dig för de lyxiga resorterna och dess stränder runt Wailoaloa Beach och Denarau Island.

Tempel & festivaler

I Nadi har du flera intressanta tempel du kan besöka. Missa inte templet Sri Siva Subramaniya, det största hinduiska templet på södra halvklotet. Varje månads hålls festivalen Karthingai Puja festival här. Om du gillar denna typ av festivaler kan vi rekommendera att du reser hit i april, då de har festivalen Panguni Uthiram Thiru-naal.

Mat & shopping i Nadi

I Nadi har du ett stort utbud av restauranger och barer, oavsett vad du är sugen på eller din budget. Välj mellan traditionell fijiansk mat, indisk, kinesisk till västerländska rätter, och flera prisvärda ställen downtown. Självklart borde du prova den lokala drycken Kava som är gjord av pepparplantan Kavans rötter.

Torkad Kava på en marknad i Nadi,Fiji

Du hittar bra shopping i Nadi. De flesta butiker ligger längs med den stora och folktäta huvudgatan. Shoppingen här är ofta väldigt prisvärd och ofta med bra kvalitet på sakerna, då många märken tillverkas i landet. Shoppa schysta jeans, gympaskor, surfshorts etc. Det är även en bra plats att fynda vissa tekniska prylar, som t.ex. minneskort till digitalkameran. Marknaden ska vara bäst på lördagar. 

Världens STÖRSTA insekt!

Bara på Viti Levu lever en av världens största insekter som kallas Giant Fijan Long-Horned Beetle (Xixuthrus heros). En plats där du har chans att se denna 15-cenitmeter stora långhorning är i Koroyanitu National Park. Passa på att göra en trekk med härlig vy till Mount Batilamu.

Ta sig till & från Nadi

I Nadi finns Fijis internationella flygplats bara 9 kilometer från city. Lokala bussar går med jämna in till stan, det går även bra att ta en taxi. Det är lätt att ta bussen från Nadi om du vill till Suva och Lautoka.

Varning!!

Observera att tyfoner och tropiska stormar intar området mellan november och april. Kolla därför alltid väderleksprognosen innan du tar dig iväg på diverse äventyr eller aktiviteter. Det är som bäst och torrperiod mellan maj och oktober.

Kontakt