Auckland

Seglarstaden Auckland!
 

Resor till Auckland - seglarstaden

Ett besök i seglarstaden Auckland är ett måste när du är på norra Nya Zeeland, framför allt om du gillar segling. Här finns en av världens vackraste hamnar! Vulkantoppen ”One Tree Hill” har en fantasisk vy du inte vill missa och är du förtjust i höjder finns här världens högsta bungy-jump att uppleva! Boka din resa till Auckland hos KILROY travels!

Staden

Mellan två portar på den vackra norra ön hittar du Auckland, även känd som seglarstaden. Trots att det bor mer än en halv miljon människor i Auckland är "storstad" ett starkt ord. Den är mer i likhet med en större stad med kosmopolitisk atmosfär! Auckland är oftast det första stoppet för resenärer i Nya Zeeland. Staden omges av vatten och ett flertal vulkaner, men har ändå ett behagligt klimat. Auckland, eller "Tamaki-or-rau Makau" som Maorierna säger, är det mest tätbefolkade området på Nya Zeelands norra ö. Auckland storstadsområde omfattar städerna Auckland city, Waitakere, Manukau och North Shore. En fjärdedel av Nya Zeelands befolkning bor i detta område.

Seglarstaden

Aucklands invånare är galna i segling! Så om du gillar att segla så måste du resa till Auckland. Passionen för segling kan du se i hamnen där det är fullt av skepp. Om du vill känna dig som en av lokalbefolkningen så är segling svaret! Här hittar du en av de vackraste hamnarna i världen, som är väl värt ett besök! Det går jättebra att hyra yachter av miljonärer (om du har en stor budget) eller åka på en lyxig middagskryssning. Du kan även ta lektioner på seglarskola eller hyra en båt för att åka ut till de många öarna utanför kusten.  

Sevärdheter

De flesta av Aucklands attraktioner ligger i eller runt staden vid vattnet, och vid den äldsta delen av staden, Albert Park och Victoria Park. Vid vulkantoppen One Tree Hill har du en fantasisk vy över staden, hamnen och öarna. Om du verkligen gillar höjder så kan du ta glashissen högst upp i Sky Tower. Det imponerande tornet är inte mindre än 318 meter högt och kan stolt kalla sig det högsta tornet på det södra halvklotet. Testa din rädsla för höjd genom att gå ut på glasgolvet. Om det inte ger dig tillräklig adrenalinkick kan du hoppa Sky Jump som är ett s.k Base Jump från tornet.

Parnell Village, Newmarket och K Road

Parnell Village ca 1km från city är värt ett besök. Här finner du många historiska viktorianska hem och butiker. Drick en öl på terrassen eller fönstershoppa utanför de exklusiva butikerna. För budget-shopping är området kring Newmarket den perfekta platsen. Det finns även ett flertal teatrar i området. Om du vill uppleva lite multikulturella smaker så kan du ta dig till till K Road, söder om city. Här finns flertal etniska restauranger. Nattklubbslivet upplever du bäst runt K road och Parnell.

En bit av Holland

Känner du plötsligt att du vill äta holländska maträtter? Då kan du skatta dig lycklig! Edamer ost, Unox ärtsoppa, lakrits, kroketter…you name it! Allt finns i Auckland!!! I närområdena Henderson, Orewa och Papakura Beach hittar du Windmill butiker, där du kan hitta alla de holländska delikatesserna!

När ska du åka?

Pga att Nya Zeeland har en jämn temperatur året om så går de bra att besöka landet vilken tid som helst under året. Våren och hösten är den bästa tiden, då det är skön temperatur och mindre turister. Under vintern är temperaturen mellan 10 - 15 grader. De flesta aktiviteter är tillgängliga året om, men vissa campingplatser kan vara stängda under vintern.

Studera på Nya Zeeland?

Är du kanske intresserad av att studera i Nya Zeeland? Då kan KILROY education hjälpa dig! Boka in en kostnadsfri studierådgivning idag eller läs mer om att studera i Nya Zeeland!

Kontakt