Christchurch

Åk Christchurchs charmiga spårvagn när du tar dig runt i staden
 

Resor till Christchurch - storstad och natur i ett!

Åk till Nya Zeelands sydös största stad: Christchurch! Ta ett par dagar och strosa runt i stadens vackra trädgårdar, parker och byggnader. Härifrån har du flera äventyrsresor att välja bland om du vill vidare och utforska ön, eller så hämtar du upp din campervan/hyrbil om du vill resa vidare i din egen takt!

Christchurch återhämtar sig sakteligen från flera stora jordbävningar 2010 och 2011. Centrala delar av staden påverkades mycket och flera äldre byggnader försördes eller fick stora skador på sig. Många byggnader jämrades till marken då de inte nådde kraven från nya och skärpta byggregler och många valde att flytta från Christchurch efter jordbävningarna. Återuppbyggnaden av staden har pågått sedan dess och innerstaden förblir ett "work in progress".

En engelsk stad...

Staden brukar kallas för "den mest engelska staden utanför England" och reser du till Christchurch kommer du förstå varför. Här håller invånarna stolt fast i sina engelska traditioner, som nybyggarna en gång tog med sig hit. Bland sina många trädgårdar, parker och gamla byggnader i gotisk stil kan du känna de engelska traditionerna i Nya Zeeland!

Citykärnan

Christchurch är en universitetsstad med tillhörande parker och gröna områden. Katedralen anses stadens hjärtat enligt lokalbefolkningen, men tyvärr så förstördes det 60 meter höga tornet i jordbävningen 2011 och under renoveringen så är den stängd för besökare. Du kan istället besöka den tillfälliga  katedralen i kartong (den enda katedralen i världen i detta material), Transitional Cathedral. Är du konstintresserad finns ett blomstrande och spännande konstliv att spana in! Besök t.ex. Art Center och Observatoriet och se över 100 olika artister och konstnärer utöva sitt hantverk på plats. 

Shopping, mat och nattliv

För den som gillar shopping finns ett stort utbud av affärer att spendera en och annan timme i. De flesta affärer och caféer ligger längs med gågatorna kring citykärnan och ett av de populäraste stråken är New Regent Street. När kvällen närmar sig är det kanske dags att uppleva stadens nattliv. De flesta barer ligger även de kring citykärnan och längs gågatorna. 

Á la Venedig style!  

Genom Christchurch med alla sina vackra parker och byggnader flyter ån Avon. Här kan du hoppa på en "pant" som är en liten båt eller gondol a´ la Venedig Style! Så har du aldrig varit i romantiska Venedig kan du få en glimt av denna pärla just här.

Se Christchurch ovanifrån

Resor till Christchurch - Ta linbanan Christchurch GondolaVarför inte ta en vända i Christchurch Gondola och se staden från ovan? Linbanan är 1 km lång, sträcker sig 500 km ö.h. och ger en spektakulär vy över staden!

Strax utanför…

Strax utanför stan kan den som vill testa på att surfa eller bada ta en sväng till Sumner. Det finns även ett antal älvar kring Christchurch om man gillar fiske. I annat fall kanske en simtur med delfiner i Akaroa låter lockande? En annan cool upplevelse är att göra ett besök på observatoriet West Melton strax utanför Christchurch för en spektakulär syn!

Christchurch - Gör ett besök på Mount John University Observatory at Tekapo

På sydön finns också flera av Nya Zeelands ölbryggerier som de flesta erbjuder turer för de som vill provsmaka eller lära sig mer om olika ölsorter. Sydön har även flertalet av landets vingårdar vars klimat är likt södra Europa.

Att ta sig runt 

Det är smidigt att ta sig med buss runt öarna och till/från Christchurch, flera med hop-on/hop-off möjligheter som oftast är ett prisvärt alternativ om du vill uppleva lite mer när du reser längs vägen. Förutom buss finns det spårvagnar som enkelt tar dig runt i stan. Annars rekommenderar vi att du promenerar. Staden är verkligen anpassad för nyfikna fotgängare.

Stanna längre…?

Planerar du att stanna lite längre är hyrbil eller campervan/husbil i Nya Zeeland ett bra alternativ. Det är hur enkelt som helst att resa runt med bil eller husbil om du ska vara här en längre tid. Att ha ditt eget fordon ger dig en helt annan frihetskänsla och du kan uppleva landet i din egen takt. Campingplatserna är många och ligger i vackra omgivningar. 

Om du inte tycker om att köra själv finns det busspass i Nya Zeeland anpassade för backpackers med roliga stopp längs vägen och som ger dig möjligheten att gå av och på när du vill. På bussarna finns guider som älskar att berätta om sitt land och de hjälper dig även att hitta boende. Bussarna stannar på intressanta platser längs vägen som vulkaner, glaciärer, fantastiska stränder, regnskogar, Maorikulturella platser - allt beroende på vilken tur du väljer. Även tågnätet är väl utbrett på både Nord- och Sydön. 

KILROY erbjuder olika möjligheter till hyrbil på Södra Nya Zeeland. Vi har bra priser för alla och massa erfarenhet av att hitta billigast möjliga alternativ!

Studera i Nya Zeeland?

Är du kanske intresserad av att studera i Nya Zeeland? Då kan KILROY hjälpa dig! Boka in en kostnadsfri studierådgivning idag eller läs mer om att studera i Nya Zeeland!

Kontakt