Queenstown

Queenstown by night!
 

Resor till Queenstown - Adrenalinets huvudstad!

På södra Nya Zeeland hittar du ett av landets populäraste destination, Queenstown. Queenstown är en liten stad och ett mecka för resenärer som vill uppleva adrenalinpumpande äventyr! Staden omges av några av de mest fantastiska och spektakulära landskapen i världen! Boka din resa till Queenstown hos KILROY travels!

Queenstown är destination nummer ett för alla äventyrslystna! Här kan du uppleva alltifrån några av världens högsta bungy jumps, till nervkittlande heli-rafting och paragliding. Allt är möjligt när du kommer till "adrenalinets världshuvudstad - Queenstown!"

Downtown Queenstown

Staden sägs ha fått sitt namn, Queenstown, eftersom det är så vackert att det passar en drottning att leva här! Men inte bara drottningar har lagt märke till dess fantastiska skönhet. Numera har även guldgrävare, äventyrare, filmskapare, vin-entusiaster, Hollywood-stjärnor och flera amerikanska presidenter tagit sig till denna magiska plats. Omgiven av berg ser staden faktiskt aningen liten ut, men vad gör väl det när vyn är häpnadsväckande! Queenstown har ett kompakt och sofistikerat downtown-område som gömts i en pittoresk vik intill sjön Wakatipu. Nere från stadens centrum hörs också ett ständigt surr från livliga caféer, barer, och butiker.

Är du redo att möta dina rädslor?

För adrenalin junkies är Queenstown rena paradiset! Omgiven av höga berg, branta klippor och forsande floder, är staden som en enda gigantisk lekplats där allt är möjligt ... ju mer extremt desto bättre! :) 

Hissa ner dig själv på en gunga från 109 meters höjd, rakt ner i en canyon! Flyg upp och ned i ett stuntplan och se världen som du aldrig sett den tidigare, hoppa ut från en linbana 134 meter över Nevis River, kombinera en helikoptertur med en nervkittlande "white water rafting" ner för Shotover River eller klicka i dina bindningar och utforska den orörda pudersnön högt uppe i bergen - här är allt är möjligt! Och detta är bara början! Listan på aktiviteter kan göras låååååång! Frågan är bara - Är du redo att möta dina rädslor?

Lord of the Rings

Äventyr är det som främst lockar besökare till Queenstown, men det finns så mycket mer, även för personer som inte njuter av att riskera sitt liv genom att kasta sig ut från en klippa! Regionens häpnadsväckande skönhet är den i särklass mest intensiva och förförande attraktionen av alla. Kantiga berg, majestätiska sjöar, kristallklar luft, urskogar - det är garanterat en av de mest fantastiska platser som du någonsin kommer att besöka! 

Från centrala Queenstown finns det många olika sätt att upptäcka den omgivande naturen, på land, i luften eller på vattnet. Upptäck de istäckta bergen och glaciärerna, de vackra vattenfallen och dess kristallklara strömmar och pooler, åk på en kryssning till spektakulära Milford Sound eller flyg luftballong och se ut över de platser som användes i Sagan om ringen- trilogin. Vad du än väljer, luta dig tillbaka, slappna av och njut av åkturen!  

Skidåkning

Queenstown är hem för två kommersiella skidområden, Coronet Peak och The Remarkables, båda inom tjugo minuters bilresa från centrala Queenstown! Skidsäsongen är normalt mellan mitten av juni och slutet av september, med de bästa snöförutsättningarna under juli och augusti. Ski shuttles kör hela dagen från centrala Queenstown till de båda skidområdena. Och självklart skulle Queenstown inte vara Queenstown, om skidåkningen inte togs till det yttersta ... Om din budget tillåter det, så är detta rätt plats att åka heli-skiing på! Oavsett om du är erfaren eller inte, är det den ultimata snöupplevelsen för alla skid- eller snowboadåkare. En helikopter tar dig till hjärtat av de södra bergen, och innan du vet ordet av det så står du mitt i ett orört puder-paradis!!! Det är en oförglömlig upplevelse!

Nattliv

Queenstown sover sällan och här håller nattlivet på från skymning till gryning. Här finns sofistikerade vinbarer, levande jazz och topp DJ's. Du kan också spendera en sommarnatt i en trädgårdsbar som serverar lokalt öl eller varför inte gå på after skii och njuta framför en sprakande brasa. Det finns mer än 160 barer och caféer i centrala Queenstown. Så även om solen går ner...tar äventyren i Queenstown aldrig slut!

Studera i Nya Zeeland?

Är du kanske intresserad av att studera i Nya Zeeland? Då kan KILROY education hjälpa dig! Boka in en kostnadsfri studierådgivning idag eller läs mer om att studera i Nya Zeeland!

Kontakt