Taupo

Lake Taupo och vulkanerna i söder
 

Taupo - by the great Lake Taupo and Tongariro National Park

The city of Taupo is situated on the banks of Lake Taupo on the North Island of New Zealand. Taupo is the natural starting point if you would like to visit Tongariro National Park.

Staden Taupo ligger vid Lake Taupo på Nordön i Nya Zeeland. Taupo är den naturliga utgångspunkten om du vill besöka Tongariro National Park. Taupo ligger på den norra stranden av sjön Taupo i mitten av Nordön på Nya Zeeland. Staden har ca.23 000 invånare.

Lake Taupo och Tongariro National Park

Anledningen till att Taupo är intressant för resenärer, är först och främst stadens närhet till Tongariro National Park. Från Taupo kan du njuta av utsikten över sjön Taupo och de vackra bergen i fjärran. Taupo lever upp ordentligt på sommaren (december-februari), då staden är basen för många resenärer och backpackers som besöker nationalparken. Nationalparken ligger söder om Lake Taupo.

Vulkanisk aktivitet

När du besöker Taupo du bör vara medveten om den stora vulkaniska och geotermiska aktiviteten som pågår i området.  Det senaste stora vulkanutbrottet skedde 1996. Även Tongariro National Park är känd för sin vulkaniska aktivitet men även för möjligheten att åka skidor. Många backpackers väljer att vandra i bergen och Tongariro National Park är en av de mest populära nationalparkerna på Nya Zeeland.

Utomhusaktiviteter

För resenärer och backpackers är området runt Taupo centrum för många utomhusaktiviteter som fallskärmshoppning, vandring, segling, bungyjump, skidåkning, cykling, skärmflygning och liknande actionfyllda aktiviteter.

Kontakt