Wellington

Wellington Harbour and skyline. Wellington is the gateway to the South Island of New Zealand
 

Wellington - New Zeelands coola huvudstad

Wellington är Nya Zeelands huvudstad, och var fram till för några år sedan en ganska tråkig stad med ett tråkigt utbud för resenärer. Men du som reser till Wellington idag får en helt annorlunda bild av huvudstaden. Staden är definitivt värd ett besök.

Wellington, eller "Te Upoko o te Ika en Maui" som det hette på maorispråk har förändrats en hel del under de senaste åren. Under årtionden var Wellington en tråkig stopover stad för resenärer på väg från Nordön till Sydön på Nya Zeeland. Idag har allt förändrats och Wellington erbjuder ett stort antal attraktioner för sina besökare.

Te Papa - Nationalmuseum

Wellingtons största attraktion är stadens nationella museum - Te Papa, som är känt över hela världen för sina interaktiva utställningar och sitt utmärkta sätt att kommunicera och berätta historier om den lokala kulturen och Nya Zeelands historia. Inget besök i Wellington är komplett utan att ha utforskat Te Papa Nationalmuseum.

Wellington Harbour

I hamnområdet runt Queens Wharf har gamla lagerutrymmen förvandlats till en kulturell blandning av kaféer och det finns gott om fysiska aktiviteter för den som är aktiv och naturligtvis också ett stort utbud av kultur.

Botaniska trädgårdarna i Wellington

Om du behöver ta en paus från det pulserande stadslivet, ta en paus i Wellingtons botaniska trädgård, och njut av den magnifika utsikten över staden och hamnen.

Jordbävningar och Wellington

Det är ingen hemlighet att Wellington ligger i utkanten av två jordbävningszoner och staden är därför sårbar för ett regelbundet muller och jordbävningar. På grund av risken för jordbävningar är alla nyare byggnader i Wellington förstärkta och jordbävningssäkra

Kontakt