Ecuador

Hyr en surfingbräda på stranden eller ta en surflektion i Ecuador
 

Resor till Ecuador - fantastiskt vackert!

Ecuador är en av minsta länderna i Sydamerika. Det gör att det är ännu mer häpnadsväckande att det här lilla landet kan erbjuda så många fantastiska naturfenomen. I Ecuador, som har fått sitt namn från sin närhet till Ekvatorn, kan du resa från dimmiga, mystiska regnskogar till de dramatiska branterna i Anderna, vidare till några fantastiska kuststäder och avsluta i Galapagos. Och det här är bara början… Boka din resa till Ecuador hos KILROY travels!

Trots att Ecuador är litet i Sydamerikansk standard, så är det egentligen inte särskilt litet. Speciellt inte när det kommer till höjd. Som ett par gigantiska koner toppade med glass, sträcker sig vulkanerna Cotopaxi och Chimborazo mot den klarblå himlen. Tack vare höjden på dessa enorma vulkaner, hela 6000 meter, kan man på en klar dag se dem över hela höglandet -fantastiskt vackert!

Äventyr på sin spets

Om man pratar om högland så måste man även prata om tunn luft. Du kommer att märka den tunna luften redan när du kliver av flygeti huvudstaden Quito. Det är en konstig känsla och visar sig i att du inte kan gå lika snabbt som du är van vid och blir lättare trött. Men låt det inte hindra dig från att ta sikte på ännu högre höjder, du vänjer dig snabbt. Vulkanerna Cotopaxi och Chimborazo är två tips, men om du verkligen vill ha en utmaning så är kanske Tungurahua något för dig. Det är en aktiv vulkan på över 5000 meter med en skräckinjagande krater. Men tar du dig upp kan vi bara gratulera. Du kommer att känna dig utpumpad av den hårda klättringen men lycklig som få över att ha bestigit vulkanen. Utsikten som du kan vänta dig är klarblå himmel och landets högsta topp, Chimborazo. Det är fantastiskt vackert men samtidigt surrealistiskt nära. Det kommer att kännas som att du kan nudda toppen om du bara sträcker ut armen. Vad liten världen är egentligen kommer du att tänka, konstigt, surrealistiskt, men sååå vackert.

De frodiga regionerna

Du kommer att vara på gränsen när du lämnar Tungurahua - på gränsen av din hunger för äventyr, men även på gränsen mellan de brutala höglandet och de trubbiga och mystiska låglandet och Amazonas djungel. Här vid foten av Tungurahua ligger Banos, en välkommande liten stad som lockar med lata dagar i hammocken, en överväldigande lummighet av bananpalmer och blommor men även med möjligheten att åka på en äventyrsfylld mountainbike tur. Längre till öst hittar du Tena, som är alla forsrännares dröm, och längre öster ut den oerhört fuktiga och magiska regnskogen Amazonad och Parque Nacional Yacuni.

Marknader, lamor och kolonialsk charm

Ecuadors marknader är stora, färgglada och mycket populära. Marknaden i Otavalo norr om Quito är den som är mest känd, men prova även marknaden i Saquisili söder om Quito som har färre turister och en unik lokal touch. Hit kommer lokalbefolkningen för att sälja sina hamstrar, eller andra djur, och du kommer att märka att du är den enda turisten bland hundratals traditionellt klädda indianer.

Över hela Ecuador kommer du att mötas av de ständigt närvarande lamorna i olika färger och former. Men när du tröttnar på dem så är det verkligen värt pengarna att du tar dig till Galapagos för att få se det helt fantastiska djurlivet där. Det är något förhistoriskt över den här fashionerande platsen och detsamma kan sägas om den vackra och samtidigt mysiga kolonialstaden Cuenca. Den kommer att hålla dig fast i flera dagar med sina imponerande välbevarade byggnader och oemotståndliga charm. Charm är också ledordet när det kommer till de vackra och hammock-fulla städerna längs kusten, speciellt staden Vilcabamba i söder. I Vilcabamba kan du utöva dina vildaste cowboy-fantasier till häst under en dag eller förvandlas till en riktig latmask i den avslappnade tropiska atmosfären som hägrar här.

Kontakt