Quito

Quito by night!
 

Resor till Quito - välkommen till Ekvatorn!

Quito är Ecuadors huvudstad, och är vackert beläget mellan andernas bergskedja och den västra slänten av vulkanen Guagua Pichincha, vilket gör det till en av Sydamerikas mest attraktiva städer. Quito är en bra utgångspunkt för resor ut till det fantastiska Galapagos öarna som är belägna ute i stilla havet, såväl som turer inåt land till den gröna och frodiga regnskogen. Boka din resa till Quito hos KILROY travels!

Quito är en pittoresk stad som du definitivt kommer att bli förälskad I så fort du anländer. Staden är beläget på såna höjder att den utgör den högsta staden i Sydamerika efter La Paz i Bolivia.

Det historiska Quito

Stadens gamla del är en labyrint som består av ett flertal koloniala sevärdheter väl värda ett besök. Även fast staden har gått igenom en intensiv renovering så har det historiska centret bibehållits med sin inhemska charm. 

I det historiska centret I Quito kan du hitta ett flertal hotel, restauranger, caféer, teatrar och nattklubbar. För en annorlunda matupplevelse, pröva delikatessen Qui, även känd som Marsvin! 

Transport Det är ganska enkelt att ta sig runt I staden då vulkanen Guagua Pichincha fungerar som en geografisk landmärke. Lokal transporten består av ett spårvagns system som går parallellt på de största vägarna, så väl som hundratals lokala taxibilar och busslinjer. Vilket gör det både prisvärt och enkelt att ta sig runt. Terminal Terreste är beläget I södra delen av Plaza Santo Domingo, och härifrån kan du ta en långdistans buss till platser som Guayaquil, Manta och Esmeraldes, såväl som internationella rutter till Lima (Peru) och Bogota (Colombia). Hur som helst, denna terminal är inte säker och vi rekommenderar dig starkt att ha väldigt god uppsikt över dina tillhörigheter.    

Klimat

Landet är beläget på ekvatorn, vilket garanterar varmt klimat, men tänk en gång till innan du beger dig till Quito. Staden är beläget på 2850 meter över havet och har ett klimat som oftast går att jämföra med norra Europas vår, cirka 13 grader och på eftermiddagarna regnar det mest under Oktober - Maj. 

Prisnivå

Prisnivån är låg och du kan komma undan med $2-15 för boende och $1-9 för mat per dag. Billigt va? 

Kontakt