Caracas

Caracas, huvudstaden i Venezuela
 

Resor till Caracas - Venezuelas huvudstad

Venezuelas huvudstad Caracas är en spännande stad som har ett bra utbud av restauranger, nattklubbar och kultur. Caracas har ett bra läge med endast en bergskedja mellan sig och den karibiska kustlinjen. Caracas är kanske inte favoritstaden bland turister, men är väl värt ett besök. Boka din resa till Caracas hos KILROY travels!

Caracas, Venezuelas huvudstad, är belägen i Caracas dalen, i norra Venezuela. Det bor ca. 4 miljoner invånare i staden som är separerad från den karibiska kusten enbart av Bergskedjan Cerro Avila. Tack vare sitt läge och den moderna flygplatsen - Maiquietia International - är Caracas idag ett populärt stopp på resor mellan Europa och Sydamerika

Staden är ett av de största ekonomiska centrat i Latin Amerika och här får man snabbt ett grepp om hur den ekonomiska situationen ser ut i Venezuela. De rikaste och de fattigaste invånarna finns sida vid sida i stadens puls. Caracas erbjuder bra shopping, utsökt mat och klubbar, där du kan dansa natten lång. Är du intresserad av shopping är Les Mercedes det bästa området. Här hittar du också de bästa barerna, där Caracasborna träffas när de är ute på kvällarna. En och en halv timme från Caracas, finns fantastiska stränder dit stadens invånare tar sin tillflykt på lediga dagar. En av de mest populära dagsutflykterna är Colonial Tovar, en liten tropisk tysk by som du inte vill missa! 

Sevärdheter 

I Caracas East Park även känd som Parque del generalissimus Francisco de Miranda, hittar du ett litet zoo och en kopia av Francisco de Mirandas fartyg "Leander" i mitten av parkens gröna oas. 
Huset där Simón Bolivars föddes, har omvandlats till ett museum där man kan se 1800-tals vapen, fanor och uniformer. Om du inte sett nog av Bolivar kan du besöka Plaza Bolívar eller Museo Bolivariano, där du kan beundra Bolivars personliga reliker. Gå till Federal Capitol och se de gyllene kupolerna, neoklassiska frontoner och den berömda Salón elíptico. Se den magnifika viloplats, National Pantheon, för framstående venezuelaner. Från bergen, Cerro El Ávila, som finns mellan staden och Karibiska havet, kan du se hela staden och njuta av bra promenadvägar. Du kan komma ända upp till toppen med en liten linbana som kallas teleférico.

Gastronomi 

Caracas är känd för sin höga kvalitet på restauranger och det serveras mat från hela världen. De mest populära köken är de franska, italienska, spanska, indiska, kinesiska, japanska och mexikanska. De bästa spanska restaurangerna finns i stadsdelen La Candelaria, där galiciska och kanariska invandrare bor. Typiska rätter att prova på är papellón criollo, empanadas, arepas och hallaca.

Väder

Caracas har ett tropiskt klimat som nästan är likadant året om. Dygnsmedeltemperaturen varierar från lägst 16 ˚ C till högst 28 ˚ C. Regnperioden är mellan maj och november, då elektriska stormar inte är ovanligt. 

Kilroy tips

Att ta sig runt i stan går bäst med tunnelbana eller buss, även fast gator och vägar alltid är fulla med bilar. Tunnelbanan kan också bli trång, särskilt på eftermiddagarna. Trafik, skräp och buller kan irritera dig när du besöker Caracas.
Det finns många hotell i Caracas, men inga vandrarhem, vilket gör staden dyr för unga resenärer. Eftersom staden inte är helt säker, är det bättre att bo på den östra sidan, i Sabana Grande eller längre österut. Pistolrån hat blivit alltmer vanligt, så var försiktig. Gå inte ensam och se efter dina tillhörigheter.


Kontakt